Dit is waarom je Chambers op Netflix moet kijken

Ha, weer een tienerserie op Netflix. Wij waren lyrisch over de Zweedse Bridge-adept Quicksand, maar eigenlijk keken we erg uit naar Chambers. Dat gaat over de zeventienjarige native-american Sacha die het hart ontvangt van donor Rebecca. Gaandeweg neemt de ontvangster de eigenschappen over van haar donor. En die bleek niet heel lief te zijn voor andere mensen.
Het is 13 Reasons Why (suicide-alert!) gemixt met elementen uit The Handmaids Tale (enge sekte-alert). Met een flinke vleug horror en wat er zoal meer is tussen hemel en aarde. En dan speelt Tarantino-lieveling Uma Thurman (Pulp Fiction, Kill Bill) ook nog eens een van de hoofdrollen. Overigens is de serie af en toe best creepy, zeker als het gaat om de occulte elementen. Wij kennen pubers (en volwassenen) die daar niet zo heel best op slapen.
De serie kreeg veel kritiek om dat ze de mensen zou ontmoedigen om donor te worden. Zou kunnen. Aan de andere kant is het tof dat Chambers eens een keer het leven van native americans in beeld brengt, wat Hollywood eigenlijk zelden laat zien. Ook tof: de serie eindigt weliswaar, maar op zodanige wijze dat je bijna zeker weet dat er nog een serie 2 moet komen.

Geschreven door
More from Martine De Vente

Hinkelen, daar wordt iedereen vrolijk van

Mensen, hoe jong of oud ook ze blijven spelen. Verf een hinkelbaan...
Lees verder