Het valt niet mee om docent te zijn

Het valt niet mee om docent te zijn

Hoe is het om leraar te zijn op een middelbare school? Tim den Besten en Nicolaas Veul gaan aan de slag als buitengewoon stagiair op scholengemeenschap ISG Arcus in Lelystad. Een portret vol emotionele ups en downs van twee beginnende docenten.

Als leraar het mooiste beroep op aarde is, waarom kiezen dan zo weinig mensen ervoor? Dat is het uitgangspunt van de zesdelige serie 100 dagen voor de klas, waarin twee tv-makers in het diepe springen als docent. Tim geeft Nederlands op het VMBO en Nicolaas geschiedenis en maatschappijleer op het HAVO/VWO en VMBO. Hoe houd je orde in de klas? Wat is een goede les? Hoe win je het vertrouwen van pubers? En hoe ga je om met social media, pesten en gepest worden?

De eerste aflevering heette veelbetekenend: Waar zijn we aan begonnen? Niet geheel overdreven, want Den Besten en Veul worden voor de leeuwen gegooid. De rector van de school waarschuwde al: jullie gaan het zwaar krijgen.

100 dagen voor de klas trailer

Kijk alle afleveringen

***

Lees ook Wat pubers roepen nu ze niet naar school mogen en Puberiaans voor beginners: dit moet je weten over emoji’s Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief

Tags from the story
, , ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

30 tekenen dat je puber verliefd is

Een puber die verliefd is, je hebt het in het begin soms...
Lees verder