Dochter klaagt moeder aan voor mishandeling na worsteling om telefoon

Poeh, je zou maar rechter zijn en deze moeder die aangeklaagd werd voor mishandeling van haar dochter voor het hekje krijgen. De veertienjarige dochter was met rode striemen in haar nek en op kousenvoeten de tram ingevlucht voor haar moeder. Nadat ze was thuisgebracht zei ze dat ze was mishandeld door haar moeder.
Volgens de moeder waren de striemen het gevolg van een worsteling met de dochter om haar telefoon. De dochter was van huis weggelopen en de moeder wilde in haar telefoon kijken om te weten waar ze had uitgehangen. Daarbij was het er dus hardhandig aan toe gegaan.
De officier eiste een taakstraf. ,,’Je kind mishandelen is een van de ernstigste dingen die je als ouder kunt doen. De verdachte had haar boosheid niet onder controle”, aldus de officier. De moeder had niet de intentie om haar kind iets aan te doen en verklaart dat de striemen komen van het te stevig vasthouden.
De moeder kreeg geen pluim voor haar pedagogisch optreden van de rechter en maar kwam er vanaf met een waarschuwing en sprak de moeder vrij.
Je zou trouwens ook de moeder zijn die voor zoiets voor de rechter moet komen.
Bron: RTV West

Geschreven door
More from Martine De Vente