Drama op YouTube: De Slet van 6 vwo

Een soap over Sexting, vanaf 2 november te zien op YouTube. Precies zoals het puberpubliek het wil dus. Nu maar hopen dat ze gaan kijken.

Het is bijna een klassieker. Jongen vraagt meisje zich uit te kleden voor de camera, jongen post het filmpje naar zijn vrienden en binnen no time heeft de hele school haar tieten gezien. AvroTros maakte er een dramaserie van, een mini-soap van 5 minuten per aflevering per dag die te zien is op YouTube. Prima ingespeeld dus op het toch al alles op de mobiel bekijkende publiek. Heel slim.

Ik snap trouwens niet zo heel goed wat 6 vwo er nou mee te maken heeft. Is het omdat de makers niet stigmatiserend willen doen over het vmbo of de havo? Dat slachtoffer worden van sexting zelfs meisjes op het vwo kan overkomen? Maar waarom van de zesde? Dan worden de meesten achttien. Je kunt dan toch wel verwachten dat je  al wel een klein beetje verstand hebt?

Benieuwd of de dramaserie het beroerde niveau ontstijgt van Spanga’s of Brugklas, dat -dat is tenminste mijn ervaring- vooral bekeken wordt door de achtstegroeper hier in huis. Maar goed, als dat al zo is, dan kan ze maar beter goed zijn voorbereid op de boze buitenwereld. Want voor sexting moeten we allemaal oppassen.

Geschreven door
More from Martine De Vente

Zo vinden wij TikTok dan wel weer grappig

Wij snappen niet zo heel veel van TikTok, en al helemaal niet...
Lees verder