Drama had voorkomen kunnen worden als 113 een telefoonnummer is

Drama had voorkomen kunnen worden als 113 een telefoonnummer is

Een depressief meisje heeft vorige week een eind aan haar leven gemaakt. Dat had, wellicht, voorkomen kunnen worden als 113 een telefoonnummer is. Dat is het echter niet. 

Familiedrama had voorkomen kunnen worden als 113 een telefoonnummer is

Het drama gebeurde in Winschoten. Op RTV Noord vertelt de stiefvader van het meisjes wat er is gebeurd. ‘Mijn stiefdochter heeft midden in de nacht geprobeerd om hulp te zoeken, maar zij belde naar een verkeerd nummer. Ze belde maar 113, maar dat nummer bestaat helemaal niet. Je moet 0900 0113 bellen om de Zelfmoordpreventielijn te pakken te krijgen. Dat is ons niet verteld.’

113 niet bereikbaar

Als je 113 belt krijg je te horen dat het nummer momenteel niet bereikbaar is.  De vader van het meisje: ‘113 insinueert een lijn voor spoedeisende hulp te zijn. Dit is misleidend. Je zou ook denken dat het een gratis nummer is. Maar jongeren zonder beltegoed kunnen dit nummer niet eens bellen.’ Hij heeft een facebookpagina aangemaakt: Red een mensen leven waarin hij zich hard maakt dat als je 113 belt je automatisch doorgeschakeld wordt naar de hulplijn.

Mocht je je zorgen om iemand maken of zelf hulp nodig hebben kijk dan op 113 Zelfmoordpreventie.

Lees ook wat depressie bij pubers betekent en wat deze moeder over haar depressieve dochter vertelt.

Geschreven door
More from Saskia Smith

Pubers die in de openbare ruimte erbij lopen alsof ze op de camping zijn, kunnen die even iets aantrekken?

Dat pubers kleding aantrekken met gaten erin, rare spreuken erop of kleuren...
Lees verder