Een examenstunt dat is toch… leuk?

Leuke traditie die examenstunt. Je huurt een foamparty-apparaat in, of glijbanen, of zwembadjes. Maar wie bedenkt dat er tijdens zo’n stunt ook lekker gereld kan worden?

Op het Amstelveen College in Amstelveen dreigde de examenstunt zo uit de hand te lopen dat de leiding besloot de school te sluiten. Er moesten beveiligers met honden aan te pas komen die de scholieren op afstand proberen te houden. Zij hadden eieren en vuurwerk bij zich.

Op het Vossius Gymnasium in Amsterdam stuurde de rector alle leerlingen gisteren eerder naar huis. Een groot aantal zesdeklassers voelde zich niet geroepen zich aan de afspraken te houden die met de schoolleiding waren gemaakt. Het feest ging niet door en iedereen kreeg vrij.

In het AD lezen we dat examenstunts regelmatig uit de hand lopen. Stunts worden te ver doorgevoerd, of leerlingen uit ander klassen of van buiten school gaan rellen. Op de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert, ook in Amsterdam, namen leerlingen niet alleen eieren maar ook vuurwerk en stenen mee.

Geschreven door
More from Martine De Vente

Wij hebben een leuke kroonprinses, maar die troonopvolger van Denemarken is een coole dude

Mijn brugpieperdochter had hem nog niet ontdekt, maar vond ‘m ‘best wel’...
Lees verder