Een nieuwe jas? Pizza? Pubers laten die gewoon bezorgen op school

Concierges hebben het er maar druk mee, schijnt. Scholieren laten steeds vaker fastfood en postpakketten bezorgen op… school. Vooral scholen die gezond eten serveren in de kantine, zien dat beleid omzeild worden doordat kapsalons en pizzas worden bezorgd op school. En er zijn slimmeriken die hun kleding of andere bestellingen die ze online hebben gedaan door de concierge laten ontvangen.
Natuurlijk gaan scholen dat verbieden, maar de fastfoodbezorger kun je als slimme puber natuurlijk gewoon opvangen op het schoolplein. En dan zijn er scholen die dat natuurlijk ook prima vinden. Bijvoorbeeld omdat de leraar pizza’s heeft besteld voor de Kerstlunch.
Navraag bij onze pubers leert, dat dit bijna nooit voorkomt. Puber 1 vindt afhaaleten bestellen op school ‘dom’, want ‘te duur’. Puber 2 kwam met het verhaal van de jongen die tijdens het schoolkamp in het dorp voor de hele klas pizza’s bestelde omdat hij het eten niet lekker vond. Die moest van de kampleiding die pizza’s uitdelen in het dorp en gewoon eten wat de pot schafte.
De NOS die dit nieuws bracht, haalde er een opvoedkundige bij, om het verschijnsel te duiden. Onze pubers schijnen ons bestelgedrag te kopiëren. Dus uiteindelijk krijgen wij de schuld.

Geschreven door
More from Martine De Vente

Goed idee? Tussenjaar na groep 8

De ‘knip’ in het Nederlandse onderwijs na groep 8 komt volgens veel...
Lees verder