Een schoolweek met pubers in 24 heel irritante incidenten

De pubers van Marloes waren vorige week lekker bezig, zodat Marloes wel heel vaak moest uitrukken met de hulptroepen. Dit gebeurde er zoal.

#1 Puber 1 had op maandagochtend weliswaar de wekker gezet maar besloot na het ontbijt nog even terug te kruipen, omdat hij nog vijf minuten ‘over’ had.
#2 Toen jij ging checken of de gordijnen wel open waren, lag Puber 1 nog prinsheerlijk in zijn bed.
#3 Je ging ook even checken of Puber 1 nog wel ademde, want hij was wel heel ver in dromenland.
#4 Puber 1 vond dat het jouw schuld was en eist van jou een ‘te laat’ briefje.
#5 Jij schrijft geen briefje, maar strijkt wel met je hand over je hart en brengt de puber naar school, met de fiets achterin de auto. Omdat de puber iets te onhandig de fiets uit de achterklep haalt, ontstaat er een kras ter waarde van -zo blijkt achteraf- 295 euro.
#6 De puber is bij het weggaan met de auto wel zijn jas vergeten en komt blauwbekkend terug uit school.
#7 ‘s Avonds denkt de puber griep te hebben. Overigens is dat ook ‘jouw schuld’.
#8 Puber 2 blijkt op dinsdagochtend ineens in paniek omdat er de volgende dag een werkstuk ingeleverd moet worden, waar ze nog ‘alles’ voor moet doen.
#9 Puber 2 heeft ook de instructies niet helemaal goed gelezen en blijkt nog 1) herfstbladeren te moeten rapen 2) de bladeren te moeten drogen. Jij besluit deze taak maar op je te nemen.
#10 In de consternatie vergeet Puber 2 de broodtrommel en appt gepikeerd of je die wilt komen brengen.
#11 Na jouw ontkennende antwoord, krijg je een lange lijst van moeders van klasgenootjes die kennelijk wel alles achter de kont van hun kinderen aan brengen.
#12 Puber 2 is bij thuiskomst heel chagrijnig, want heeft de hele dag niet gegeten.
#13 Als jij te kennen geeft dat ze voor dat werkstuk behoorlijk bij jou in het krijt staat, bindt Puber 2 ietwat in.
#14 Op woensdagochtend zit Puber 1 lang in spanning over of hij het eerste uur vrij zou zijn, omdat ‘De Lange van Frans gisteren ook al ziek was’. Als blijkt dat de leraar zo fit is als een hoentje, springt de puber -uiteraard- weer te laat op zijn fiets.
#15 De mentor belt tijdens jouw lunchpauze dat Puber 1 dit schooljaar al negen keer te laat is gekomen. Tien keer is één dag schorsen. Of jij erop toe wilt zien dat dat niet gebeurt.
#16 Als je hebt opgehangen, belt Puber 2 dat ze haar fietssleutel kwijt is en of je haar please, please, please wilt komen halen. Jij weigert en de puber is woest dat ze die hele 30 minuten moet lopen.
#17 Je komt er aan het einde van de middag vervolgens achter dat Puber 2 natuurlijk ook op de fiets naar de hockeytraining had gemoeten. Dus je start zuchtend weer de auto.
#18 Datzelfde doe je ook maar weer op donderdag om Puber 2 naar school te brengen.
#19 Jullie raken in de ochtendspits zo ontzettend vast in het verkeer, dat Puber 2 te laat komt. Puber 2 is woest dat jij ook deze keer geen ‘te laat’ briefje wilt schrijven.
#20 Tegen twee uur ‘s middags appt Puber 2 opgetogen dat haar fietssleutels ‘gewoon in haar fiets’ zaten.
#21 Op vrijdagochtend zoekt Puber 1 zijn zaalschoenen voor gym. Vanwege de waarschuwing van school help je hem toch maar even mee zoeken. Opgelucht zwaai je hem uit: als de brug gewoon dicht blijft, komt hij op tijd op school.
#22 Ondertussen zit Puber 2 in een woeste zoektocht naar haar favoriete skinny. Die jij -rotmoeder die je er bent- niet hebt gewassen.
#23 Aan het einde van je werkdag word je op kantoor door Puber 1 gebeld met de vraag wat ‘we’ gaan eten en of je snel wilt thuiskomen, want hij heeft een feestje. En of je hem kunt brengen.
#24 Jij besluit mee te gaan naar de vrijdagmiddagborrel, zodat je niet alleen over het werk, maar ook over je kinderen kunt klagen. En je laat je zo vaak bijschenken tot je echt niet meer kunt rijden.

***

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Marloes Vreeswijk

Mijn altijd zo sociale kind, is nu een eenzame puber en mijn hart breekt als ik het zie

De dochter van Marloes’ vriendin Marleen (47) was altijd haar zonnetje in...
Lees verder