Een schoon huis lijkt kinderen dikker te maken

Schoonmaken hoeft dus niet meer

We kunnen stoppen met schoonmaken en poetsen, want dat blijkt helemaal niet goed te zijn voor onze kinderen. Hallelujah, wat een goed nieuws! Vinden ook vooral onze pubers.

Ga er maar even goed voor zitten. Want dit is het leukste nieuws dat je vandaag te horen krijgt. Te veel schoonmaken zorgt er namelijk voor dat kinderen overgewicht krijgen. Inderdaad, een schoon huis maakt kinderen dik. Dit omdat hun darmbacteriën veranderen door de schoonmaakmiddelen. Dat ontdekten Canadese wetenschappers die dat onlangs in het vakblad Canadian Medical Association Journal publiceerden.

De wetenschappers ontdekten dat kleine kinderen die opgroeien in huishoudens waar reinigers minstens elke week worden gebruikt, twee keer meer van de darmbacterie lachnospiraceae in zich dragen dan normaal als ze 3 tot 4 maanden zijn. Hun bmi (body mass index) was in hun derde levensjaar hoger dan bij de kinderen die niet waren blootgesteld aan zulke desinfecteermiddelen.

Wij zijn niet de enige die blij zijn, onze pubers doen de hele dag al een vreugdedansje. Want nu hoeven ze echt nooit meer hun kamer op te ruimen!

Lees het hele artikel in het AD

 

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

The Hole in the ground is vreselijk eng, maar je puber vindt het geweldig

De Ierse film The Hole in de the Ground wordt de engste...
Lees verder