20 tekenen dat het met pubers elke dag Groundhog Day is

20 tekenen dat elke dag met pubers Groundhog Day is
Elke dag hetzelfde liedje

Je denkt dat het leven met pubers misschien een aaneenschakeling is van afwisseling, maar eigenlijk is elke dag hetzelfde. Of nee, gebeurt elke dag hetzelfde. Ben je weer die sokken ín de wasmand aan het gooien. En vis je die zak chips onder hun kussen vandaan. Echt, het lijkt wel Groundhog Day.

 1. Als ze naar school gaan laten ze het licht aan in hun kamer – en badkamer en toilet en keuken. Dat kan jij dan elke dag weer uit doen.
 2. Hun vuile was ligt standaard achter hun deur of onder hun bed, waar jij het dan weer elke dag achter of onder vandaan vist.
 3. Alle doppen liggen naast alle potjes en tubes (gel, creme, haarwax, tandpasta, cleanser), die jij er dan weer elke dag op draait.
 4. De natte handdoeken liggen na het douchen op de grond. En jij gooit ze elke dag in de wasmand.
 5. Borden staan op de plek waar ze hebben gegeten – aanrecht, keukentafel, wc, trap – en jij verzamelt ze dan weer elke dag.
 6. Lege pakken melk, koek, vla, chocolade zoenen, staan altijd leeg in de kast zodat jij er elke dag weer naast grijpt.
 7. Hun ene sok vind je naast de wasmand, hun andere aan de andere kant van het huis. En elke dag probeer jij daar weer een paar van te maken.
 8. Ze blijven te lang in bed liggen. En elke dag roep jij gefrustreerd dat het nu ECHT tijd is om op te staan.
 9. In de ochtend proberen ze hun hersens wakker te schudden zodat ze weten waar hun sleutels liggen, maar elke dag ben jij degene die zoekt én vindt.
 10. Ze vergeten hun brood te smeren daarom doe jij dat elke dag maar voor ze zodat ze op school toch iets in hun hongerige maagjes hebben.
 11. Ze vergeten de regels wat betreft gamen en elke dag, en soms meerdere keren op een dag, moet jij ze daaraan herinneren.
 12. Als ze thuis komen ontdekken ze, oh, heel stom, dat hun fiets nog op school staat. En elke dag heb jij daarover ruzie met je puber omdat hij zijn fiets moet ophalen.
 13. In de ochtend ontdekken ze in ene dat ze nog een werkstuk hadden moeten maken en breekt paniek uit. En elke ochtend tik jij een mail naar de mentor met de vraag om uitstel.
 14. Dat shirt dat ze aanhebben, had je dat gisteren ook al niet aan hun puberlijf gezien?
 15. Ze zijn hun oplader kwijt en gaan huilend op de grond liggen. En elke dag geef jij dezelfde preek over goed onthouden waar je je spullen neerlegt.
 16. Elke dag vertel je uitgebreid wanneer je jarig bent zodat ze dat onthouden.
 17. Hun zakgeld is altijd op en elke dag moet je nee zeggen tegen een stampvoetende puber.
 18. De zakken chips liggen onder hun kussen en tussen hun dekbed. En elke dag vis je die zakken eruit.
 19. Als blijkt dat ze te laat zijn vragen ze heel lief of  je ze even naar school wil brengen. En elke ochtend stap je dan maar weer in de auto zodat ze in godsnaam ook een keer op tijd komen.
 20. Die schuiten laten ze in de gang staan. Zodat jij er over valt. Elke dag weer.

***

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Tags from the story
, , ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

Arjan Lubach legt uit: zo slecht zijn energiedrankje

Leerzame video voor je puber: Arjan Lubach legt uit wat energiedrankjes met...
Lees verder