Puber mag niet naar Bladerunner en dat is de schuld van de babyboomers

Helaas, deze film is 16+

Martine moest lachen om een ingezonden brief in de krant, die getuigt van een puberlogica waar geen speld tussen is te krijgen. En dit keer krijgen wij eens een keertje niet de schuld.

Ik moest een beetje gniffelen om deze ingezonden brief in de NRC. Daarin geeft de 15-jarige Josquin de babyboomers de schuld van zo’n beetje alles wat er mis is in Nederland. Dat doet hij met de puberlogica waar geen speld tussen is te krijgen.

“Ze hebben huizen voor weinig gekocht en bijna allemaal afbetaald, die ze nu voor veel geld verkopen – althans, dat willen ze, als dat niet lukt, blijven ze lekker met zijn tweetjes in die grote gezinswoningen wonen. Het lijkt de Brexit wel! Oudere generaties bepalen het en de jongere generaties betalen de rekening.”

En dat vind Josquin dus niet eerlijk. Hij mag nergens over beslissen, omdat hij nog niet mag stemmen. Maar krijgt straks wel de rekening doorgeschoven van het verrotte klimaat. En dan moet hij ook nog eens betalen voor zijn studie.

En waar hij ook boos over is: “Ik mag nog niet eens naar Blade Runner 2049 (omdat babyboomers dat bepaald hebben)”

Ik zou zeggen: ‘ Jongen, je hebt helemaal gelijk!” Want gelukkig zijn wij geen babyboomers, dat zijn ónze ouders. Zijn opa en oma. Krijgen die ook eens een keertje de schuld.

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

Kwart van de 13-jarigen is bijziend, en dat komt door de schermen

We waren al gewaarschuwd dat tablets en smartphones slecht zijn voor de...
Lees verder