Dit laat pubers heel duidelijk zien wat de gevolgen zijn van een feestje in coronatijd

Dit laat pubers heel duidelijk zien wat de gevolgen zijn van een feestje in coronatijd

We begrijpen het heel goed dat pubers zin hebben om hun vrienden te zien, maar zo’n klein feestje heeft soms grote gevolgen. Vaak zijn er toch meer dan vier mensen en na een paar drankjes neemt dan niemand meer afstand van elkaar. 

De zoon van Marjon Klomps ging vrijdagavond ‘hangen’ met een paar vrienden. Haar zoon beloofde dat ze zich aan alle maatregelen zouden houden. Dat liep toch anders. Doordat hij zin had in een feestje moeten nu 400 mensen hun leven aanpassen voor in ieder geval tien dagen. Dit schreef ze op Facebook erover:

Vorige week vrijdag besloot mijn oudste zoon dat een kleine bijeenkomst met vrienden geen kwaad kon. Ik waarschuwde hem nog dat er niet meer dan vier mensen op afstand bij elkaar mochten zijn. Dat ging helemaal in orde komen zei hij. Ik kreeg een kus en weg was hij. Bij de vriend waren er ineens toch acht mensen. En afstand houden was moeilijk want hee, lang niet gezien en wat alcohol erin. 

 Afgelopen donderdag kreeg hij een telefoontje van zijn vriend. Positief getest , dus mijn zoon moest ook naar de teststraat. Positief. Zelf heeft hij er niet zoveel last van, beetje hoofdpijn. Vervelend wel dat hij in zijn eentje boven moet zitten. En zijn vriendin niet kan zien. Veel verder gaat zijn belevingswereld niet.

 Maar de gevolgen zijn groter. Omdat hij zin had in feest, zit ik tien dagen in quarantaine. Dat betekent dat examens die ik had ingepland op school niet door kunnen gaan. Vijftien studenten hebben feitelijk dus last van het feestgedrag van mijn zoon. Zijn ene broer moet in quarantaine en kan dus niet naar school. Omdat hij zin had in een feestje. Zijn andere broer woont op een zorgboerderij en was vanwege de vakantie bij ons logeren. Die moet op de boerderij in quarantaine. Dit heeft verstrekkende gevolgen voor de medebewoners, maar ook voor de hele batterij aan medewerkers die daar rondlopen en nu allerlei beschermende maatregelen moeten nemen of niet kunnen werken omdat ze tot de risicogroep behoren. Vijftien mensen in de zorg die nu last hebben van de feestlust van mijn zoon.

Zijn vader ontwikkelt sinds vandaag ook klachten. Kan dus niet gaan thuiswerken de komende dagen. Zijn vriendin is al getest en wacht op de uitslag. Als zij positief is, moet zij ook in isolatie. En haar familie, in totaal vijf personen, zal ook in quarantaine moeten. Broer en zus niet naar school , de moeder zit in het basisonderwijs, misschien wordt er deze week een klas naar huis gestuurd.

Mijn zoon is niet de enige die op dat feest was. Maar doordat hij besmet is geraakt op dat feest, raakt hij de levens van zo’n vijftig mensen. Stel je voor dat al die acht jongeren besmet geraakt zijn. 8 x 50, 400 personen die hun leven moeten aanpassen voor in ieder geval tien dagen.

En het was niet eens een heel leuk feestje.

Ze gaf later op facebook nog een update over het feestje, 7 van de 8 jongeren die er waren zijn positief getest. Misschien goed om dit aan onze pubers te laten zien. Ze zien soms de consequenties van hun gedrag niet, maar deze optelsom maakt het wellicht inzichtelijk.

***
Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Heb je ons nieuwe boek al?

 

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

Na alle #metoo verhalen komt de volgende vraag: en nu?

Op verschillende social media-kanalen leest Saskia de honderden #metoo verhalen. Schrijnende bekentenissen...
Lees verder