Waarom is de verkoop van lachgaspatronen niet allang verboden?

Raar eigenlijk dat lachgas gewoon aan kinderen verkocht wordt.

Sjonge, eindelijk worden ze in Den Haag wakker. Het ongebreidelde gebruik van lachgas onder jonge pubers wil de minister aan banden leggen. Kan de slagroomspuit weer gebruikt worden waar hij voor is bedoeld: voor een toefje op de chocolademelk.

Het kabinet gaat in gesprek met de detail- en groothandel over de verkoop van lachgaspatronen, zo meldt De Telegraaf vandaag. Eindelijk! Want wat moet een 13-jarige met een slagroomspuit en ongeveer 100 van die patronen?

Waarom de verkoop daarvan aan kinderen niet gewoon verbieden? Net als met alcohol alleen verstrekken op vertoon van ID? En natuurlijk het aantal patronen per persoon verminderen, want wees eerlijk: hoe vaak eet iemand per jaar nou slagroom thuis op een toetje? Hoe moeilijk kan het zijn? Wij snappen niet waarom daar niet alláng gesprekken over gaande zijn. Sterker, waarom zijn die dingen niet allang verboden voor kinderen?

Zo kan dat lachgas weer gebruikt worden waar het thuis hoort: in de slagroom voor op een beker warme chocolademelk, in plaats van in de longen van een 12- of 13-jarige.

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

Hoe Martine’s dochter haar ouders bij de (milieu) les houdt

Van je kind kun je ook veel leren. Zo ontpopt de dochter...
Lees verder