Stijgt het water in je mond boven zeeniveau bij het zien van heerlijke gerechten? Tegenwoordig hoef je je Instagram-app maar te openen en je wordt dood gegooid (en vooral ontzettend jaloers gemaakt) met té perfecte foto’s van gerechten. Het een is nog mooier dan het ander. Maar… het kan altijd gekker! ‘Freak food’ lijkt een hype te zijn onder de pubers: caloriebommen met tig verschillende ingrediënten. Ze leveren Insta-waardige foto’s op en zijn daarmee ‘Instaproof’. Je vraagt je af of het eigenlijk wel lekker is.
Ze zijn zoet en héél erg ‘Instagramable’: de Freakshake
Heb jij je al gewaagd aan de Freakshake? Je ziet ze tegenwoordig dagelijks voorbij komen op social media. Het is de nieuwste trend op het gebied van milkshakes en vervult de stoutste dromen van de échte zoetekauwen onder ons. De reacties op Instagram bewijzen dat eigenlijk iedereen zeer enthousiast reageert op de Freakshakes. Het maakt mensen blij, enthousiast en vooral erg gelukkig. De ingrediënten zijn ijs, room, slagroom en vooral heel veel snoep! Niet zo gek dus dat onze kids er zo gek op zijn.
Na regen komt zonneschijn: de Regenboogsushi
Blijkbaar vinden onze pubers ‘gewone’ sushi niet bijzonder genoeg en is er nu wéér een andere rage: de regenboogsushi. Het is precies wat je bij de naam verwacht. Sushi opgerold in de kleuren van de regenboog. Niet alleen de ingrediënten die vaak al kleurrijk zijn, zoals avocado, zalm, tonijn, komkommer en gember, maar ook de rijst wordt gekleurd voor een uitbundig effect.
Unicorn Noodles
Als onze puberdochters hier niet blij van worden, dan weet ik het niet meer. Want wie wil er nu niet deze vrolijke, gekleurde noodles als avondeten? Er zitten geen foute kleurstoffen in verwerkt, want de noodles worden paars door het kookwater van rode kool en roze in combinatie met citroensap. Ge-wel-dig.
Over-the-topmuffins
“Mam, vind je het goed als we vanmiddag uit school muffins gaan maken?” – “Ja schat, natuurlijk. Lekker!” …. Niet wetende dat het muffins zijn met ieder een hele zak M&M’s, een pot Nutella en kilo’s suiker. Het versieren van muffins wordt tegenwoordig wel heel erg serieus genomen. Wil je ook een cakeje bij je versiering, in plaats van; wil je ook wat versiering op je cakeje. ‘Less is more’, kent de jeugd van tegenwoordig niet meer. Alles moet extremer, groter, meer en mooier… Het levert natuurlijk geweldige foto’s op die veel likes zullen ontvangen op Instagram.
Pleasure Magnums
Hazelnoot stukjes, caramel fudge, witte chocoladekrullen, pistachenootjes, merengue en roze praline, in combinatie met een Magnum. Dit feestelijke, en vooral zwaar-op-de-maag-liggend-ijsje, is erg populair. Ook de Bijenkorf werkt mee aan deze trend. Het is mogelijk om hier een custom made Magnum-ijsje te creëren. De Magnums met álle toppings erop, zorgen natuurlijk voor de leukste plaatjes!
Bron: Istock, Chickslovefood