Gamen, vergeet ook de positieve kanten niet

Schermtijd is het onderwerp waar ouders met hun kinderen de meeste strijd over hebben. Maar hoe zorg je ervoor dat je kind achter het scherm vandaan komt en iets gaat doen dat wel gezond is, zoals buitenspelen? De Volkskrant wijdt vandaag een artikel aan het beperken van schermtijd met zogeheten babysitter-apps, waarbij je de gewenste game-tijd kunt instellen. Toch raden deskundigen aan ook de positieve kanten van het gamen niet te vergeten: het is goed voor het ruimtelijk inzicht en verbetert probleemoplossend vermogen. Probleem is dat ouders gamen zelf helemaal niet snappen en daardoor dus ook niet waarom met name jongenspubers de tijd vergeten als ze ‘in een potje’ zitten, of -nog raarder- naar video’s kijken waarin andere jongens aan het gamen zijn.
Om je helemaal goed in te kunnen leven in de belevingswereld van de puber: probeer zelf eens een potje mee te Forniten, FiFa’en of Robloxen. Je zult zien dat je gigantisch wordt ingemaakt.

Lees hier het artikel in De Volkskrant.

***

Heb je ons huiswerkhandboek al?

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Geschreven door
More from Martine De Vente

Willen we serie 4 van 13 Reasons Why nog wel zien?

Vier jaar geleden was de start van 13 Reasons Why. We vroegen...
Lees verder