Gelders Kasteel wordt Harry Potter’s Zweinstein

Voor een portie Harry Potter hoef je niet helemaal naar Londen. In Doornenburg bij Nijmegen wordt binnenkort een heel kasteel in Potterstijl omgetoverd.

Dit artikel gaat door onder de afbeelding

300x250

Fijn nieuws voor Potterfans! Kasteel Doornenburg in Gelderland wordt op 14 april en 12 augustus omgetoverd tot Zweinstein. Er komen personages uit de films en boeken, natuurlijk niet de echte Daniel Radcliffe (Harry) en Emma Watson (Hermelien), maar Nederlandse dubbelgangers. Dat belooft tenminste Eigenaar Erwin Meurs van Lemistore in het AD. Lemistore is een handel in Harry Potter artikelen zoals toverstokken, schaakspellen en kleding uit de film als sjaals en mutsen. Waarschijnlijk is er dus ook een flinke winkel in het kasteel.

Wie de echte Harry Potter experience wil, in de studio’s kan altijd nog naar Londen alwaar je het echte Hogwarts kunt zien (op schaal) dat is gebruikt in de film, maar ook het huisje aan Pivet Drive waar Harry zijn eerste uitnodiging krijgt om naar Zweinstein te gaan én -heel indrukwekkend- de compleet nagebouwde toverstokkenwinkel waar Harry zijn eigen toverstok krijgt.

Geschreven door
More from Martine De Vente

Waarom is de verkoop van lachgaspatronen niet allang verboden?

Sjonge, eindelijk worden ze in Den Haag wakker. Het ongebreidelde gebruik van...
Lees verder