Met stokjes eten, pasta in alle vormen en maten was en aardbeien midden in de winter; dat soort dingen waren in de jaren tachtig echt ondenkbaar. Maar onze kinderen kijken niet op van sushi of een olijf meer of minder.
Pasta in verschillende vormen en maten
Pasta kwam maar in een vorm, namelijk elleboogjesmacaroni.
Pesto
Echt nooit van gehoord. De macaroni kwam slechts in een variant: met ham, kaas en tomatenketchup.
Risotto
Er was maar een soort rijst: Lassie Toverrijst (kan niet mislukken) en daar maakte je moeder dan nasi van met Conimex uit een pakje.
Eten van de Thai of de Indiër
Er was maar een soort Aziatisch eten en dat haalde je bij het Chin. Spec. Rest. de Witte Lotus.
All-you-can-eat restaurants
In een restaurant zoveel patat en kroketten, pizza, pasta, pannenkoeken en toetjes eten als je wilde. Dat bestond toch echt alleen maar in de hemel.
Kroketten in tien verschillende smaken
Wij hadden maar een soort: die met rundvlees-draadjesvulling.
Tien verschillende soorten mayonaise
Hoezo truffelmayonaise of zelf geklopte mayo? Je zette gewoon een pot Remia Fritessaus op tafel.
Sashimi, sushi en zeewiersalade
Die at je in de eighties alleen bij de Japanner in de grote stad en niet bij willekeurig welke Chinees. En Japans eten was ook nog eens knetterduur.
Avocado
Je wist wat het was en je at het alleen met feest- en hoogtijdagen en niet iedere dag een hele op je boterham.
Granola met havermout of moeilijke yoghurt
Dat bestond toen gewoon niet. Wij aten muesli in de magere yoghurt en als het feest was mochten we er een beschuitje in.
Gerookte zalm, zalmtartaar, gebakken zalm
In de jaren tachtig was zalm echt superluxe en duur. Als je mazzel had, kreeg je met kerst één plakje op een toastje met mayonaise.
Olijven
Misschien ooit van gehoord, maar pas gemeengoed in de jaren 90. Onze kinderen aten het al toen ze baby waren.