Goed nieuws! Onze pubers vinden de lockdown best te doen

Misschien ligt het aan dat ‘onze’ lockdownregels niet zo streng zijn. En misschien ligt het eraan dat ‘onze’ pubers niet van die heel strenge ouders hebben. In ieder geval zijn van alle Europese pubers die uit Nederland het minst ongelukkig met de corona-crisis. ‘Nederlandse jongeren zijn opvallend tevreden en hebben minder last van de corona-crisis dan kinderen uit andere landen’, zo meldde De Volkskrant vanochtend naar aanleiding van een onderzoek van een internationaal onderzoek naar het welbevinden van pubers.
Nederlandse jongeren zijn opvallend positief over de relatie met hun vader en moeder. Van de Nederlandse vijftienjarigen kan respectievelijk 81 en 90 procent goed praten met zijn of haar ouders. In andere landen liggen de percentages beduidend lager: 65 en 85 procent.
Ook goed nieuws: ‘onze’ jongeren zitten relatief weinig op social media. Wel blowen en drinken ze iets meer dan in de omringende landen, maar ook nog steeds minder. Een ander minpuntje is dat kinderen steeds meer stress en druk ervaren van school.

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

Grappig en zielig, jonge beroemdheden wiens stem breekt tijdens het zingen

Je stem verandert tijdens de puberteit. Vooral jongens krijgen dan last van...
Lees verder