Gratis treinticket voor 18-jarigen om Europa te verkennen

Heeft jouw puber van 18 nog geen vakantieplannen? Welnu, hij of zij kan met de door Europa toeren, betaald door de Europese Commissie.

De Europese Commissie heeft het startschot gegeven voor een project om jongeren Europa te leren kennen, meldt NOS.nl. Deze zomer kunnen 20.000 tot 30.000 18-jarigen van de EU een gratis Interrail-treinticket krijgen, dat vier weken geldig is, om andere lidstaten van de Europese Unie te bekijken.

De Duitse CSU-Europarlementariër Manfred Weber is de drijvende kracht achter het project DiscoverEU, dat verzonnen is door twee Duitse idealisten. Het zijn wel de Europese belastingbetalers die voor de kosten, zo’n 12 miljoen, moeten opdraaien, waarmee je indirect toch de vakantie van je puber betaalt, maar laten we daar niet te zuur over doen. Het idee is immers leuk.

Wie voor 1 juli 18 wordt, kan in aanmerking komen voor het Interrail-ticket door zich te melden op www.youdiscover.eu. Een jury selecteert in de eerste ronde 15.000 gelukkigen. Ze kunnen zich alleen of in groepjes van maximaal vijf jongeren melden. Mocht je niet ingeloot worden dan is er in de herfst een nieuwe ronde.

Tags from the story
, , , ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

Jiskefet over Ajax: valt er toch nog iets te lachen

Menig puber zat gisteren gespannen voor de televisie. Leuk dat de examens...
Lees verder