Handen wassen en tafels poetsen… zo gaan onze kinderen straks weer naar school

Net als iedereen kijken wij uit naar 2 juni, de dag dat de middelbare scholen weer gaan beginnen. Dan kunnen onze kinderen tenminste weer een keertje op de fiets naar school en hun klasgenoten weer zien. En we denken zelfs dat ze blij zijn dat ze weer eens een leraar in het echt zien, in plaats van op een scherm.

Natuurlijk gaat dat dan binnen de corona-regels, op anderhalve afstand van elkaar. Dat betekent dat klassen straks maar voor een kwart of een derde gevuld zijn, dus het thuisonderwijs zal nog wel even voortduren tot na de vakantie.

Scholen zijn volgens dit lijstje van de onderwijsvakbond vrij om het onderwijs in te vullen en worden geadviseerd voor de praktische vakken de schooldeuren open te gooien. Logisch. Andere scholen grijpen de gelegenheid aan om maar eens een lekker potje te gaan toetsen. 

Verplicht wordt om in ieder klaslokaal voor binnenkomst de handen te wassen en tafels af te nemen. En de jas mag mee, en de tas en alle andere zooi die pubers zoal meeslepen, zoals scooterhelmen en waarschijnlijk nu ook laptops.

 

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk hier!

Geschreven door
More from Martine De Vente

Dit herken je als ook je jongste kind in de puberteit is geraakt

Jongste kinderen krijgen nou altijd minder aandacht dan oudste kinderen. Dat maakt...
Lees verder