Google heeft een nieuwe tool gemaakt, waarmee je als ouder de mobiel van je puber op afstand ‘aan’ en ‘uit’ kan zetten. Eerst had Google deze alleen voor kinderen onder de dertien jaar, nu ook voor oudere pubers. Er zitten nog meer fijne features op, zoals een tracker waarmee je kunt zien waar je kind uithangt. En probeert de puber deze Google Family-app te omzeilen, dan gaat het toestel gewoon voor 24 uur uit. Dat is pas een straf van Google.
Nu heb ik dat Google Family natuurlijk zelf even geprobeerd te installeren, wat begint met het uitnodigen van gezinsleden voor de app. Daar blijft het al op steken. De pubers zouden wel gek zijn als ze hun eigen mobiele doodvonnis zouden tekenen. Daarbij komt: ik weet niet hoe het met die van jullie zit, maar online liegen die van mij altijd over hun leeftijd. Vul je bij het aanvragen van een mailadres bijvoorbeeld in dat je minderjarig bent, dan moet je voor alles wat je uitspookt toestemming hebben van ouders. Dus voor google zijn mijn pubers hartstikke volwassen en doet zo’n parental control het natuurlijk niet.
Hier lees je eer over het waarom en hoe van Google Family.
Op een dag ontdek je dat je kind een heel eigen leven heeft waar je nauwelijks bij betrokken bent. Of nou ja, je bent wel betrokken, maar op een andere manier: als koelkastvuller, pinautomaat, taxichauffeur, bijlesleraar of kok. Het leven met pubers is in ieder geval nooit saai. Soms halen ze het bloed onder je nagels vandaan en zorgen ze voor slapeloze nachten, maar heel vaak zijn ze ontzettend leuk en grappig. In de meeste gevallen is de puberteit van je kinderen dan ook geen tranendal, maar een leuke tijd met veel incidenten in de categorie: later lach je erom. Op Tis Hier Geen Hotel delen we onze, en jullie, avonturen en perikelen met pubers.