Hoe zal dat dan thuis gaan bij de Oranjes, met al die puberende prinsessen?

Beeld: © RVD, foto: Patrick van Katwijk

Zullen die puberprinsessen ook hun telefoon moeten wegleggen tijdens het eten? Martine vraagt zich af of het er bij de Oranjes thuis nou ook net zo aan toe gaat als bij menigeen in huis met puberdochters. Maken zij ook zo’n puinhoop van hun kledingkast? Of hebben ze een lakei die alles voor ze opruimt?

Dit artikel gaat door onder de afbeelding

300x250

Puberende Oranjes, doen WA en Máxima soms een heel piepklein boekje over open. Dat telefoons aan tafel niet mogen. ‘Ja dûh, dat is bij ons ook zo’, dacht ik. Maar hoe zit het dan met de rest, met het WhatsAppen, Snapchatten en ogen rollen? Soms gebeuren er ongelukjes. Dan blijkt Alexia (de middelste) er een ‘open’ Instagram-account erop na te houden.

Of we komen erachter dat Amalia heeft meegeschreven aan de Kerstmusical voor haar school, waarvoor ze meteen maar Trijntje Oosterhuis had geregeld. Wij smullen natuurlijk van dat soort nieuws.

Met een Amalia van vijftien, Alexia van veertien en binnenkort een Ariane op de middelbare school, zal er bij Máxima en Willem-Alexander thuis namelijk ook wel op los gepuberd worden dachten wij zo. Omdat we dat van de RVD natuurlijk nooit te horen krijgen, proberen we er ons het een en ander bij voor te stellen.

Bijvoorbeeld als ze weer eens -geheel volgens de code van het RVD- en famille op de foto moeten. Daar heb je als puber natuurlijk helemaal geen zin in. En als je goed kijkt naar vooral Amalia, zie je het puberongemak er vanaf stralen. Ik vraag me wel af hoe ze kijkt als ze een selfie maakt. Trekt ze dan -net als onze puberdochters- wel een duckface en gaat ze er dan ook zo voordelig mogelijk bij staan. En ik wil Amalia en Alexia niet op ideeën brengen, maar zo’n zee fotografen is natuurlijk heel Instagramwaardig, net als die mafkezen die je toezwaaien op Koningsdag.

We zien de meisjes trouwens nooit met een telefoon, ik bedoel, Koningsdag is toch dé perfecte gelegenheid om de boel eens uitgebreid te Instagrammen of Snappen? Die telefoon moeten ze toch ergens verborgen hebben gezeten.

We kunnen ons niet voorstellen dat Maxima of Willy nooit corrigerend moeten optreden en de dames vervolgens oogrollend en zuchtend de telefoon wegleggen als de hele familie aan tafel gaat. Net als dat ze de de neiging hebben de telefoons ’s avonds mee te nemen naar hun kamers en ze toch echt beneden aan de lader moeten liggen.

Niemand in Nederland heeft zo’n toffe garderobe als Máxima. Alleen die schoenen al. Hoe tof moet het zijn om een moeder te hebben die een stijlicoon is.Of zullen ze ook weleens tegen hun moeder zeggen: ‘Als je dít aantrekt, dan ga ik niet met je mee.’

Onze koningin zal vast ook regelmatig items terugvinden in de kasten van hun dochters. Ik hoop overigens dat we die dan ook nog eens terugzien op een van die meiden, hebben wij er ook nog lol van. Tenslotte betalen we er ook aan mee.

Over mode gesproken: hoe verschrikkelijk moet het zijn dat als je dertien bent en je áls je op televisie of de foto moet voor het hele land, dezelfde soort kleren aanmoet als je twee jongere zusjes? Ik bedoel: zullen Amalia en Alexia ook niet gewoon het allerliefste de hele Zara of Primark willen leegkopen? En vervolgens al die items op een hoopje in de kledingkast leggen of op de grond van hun slaapkamer.

En wie gaat daar dan wat van zeggen? Máxima en Willy zelf? Of hebben ze lakeien die dat vuile werk voor ze opknappen? Die zeggen dat de was in de wasmand moet, en de borden in de vaatwasser. Maar met wie moeten ze dan ruzie maken? Je gaat toch niet tegen iemand anders dan je ouders zeggen ‘ik haat je’ of ‘ik ga dood’.

Trouwens, zullen die dames elkaar ook niet af een toe de tent uit vechten, zoals ze dat bij ons thuis ook doen. En make-up en nagellakjes van elkaar jatten? Of zullen ze geen lipgloss of nagellakjes mogen hebben. Wat is eigenlijk de leeftijd waarop je niet meer de jurkjes van je zusjes aan moet en make-up mag dragen en schoenen met hakken? Maar jongens, het haar van die dames: daar zal menige puberdochter jaloers op zijn. Of zullen ze daar ook een lakei voor hebben?

O ja, en stiekem hoop ik dat ze Tishiergeenhotel meelezen. En dan een zucht van verlichting slaken dat het bij hen ook niet echt veel anders is dan bij ons.

Tags from the story
, ,
Lees ook
Geschreven door
More from Martine De Vente

43 dingen die pubers roepen bij het eten in de vakantie

Vakantie! Eindelijk tijd om te eens te wagen aan culinaire experimenten, of...
Lees verder