Huh?! € 3950 voor een ‘school’ reisje

Een vader van een leerlingen van het Picasso Lyceum in Zoetermeer is behoorlijk pissig, toen zijn zoon thuiskwam met het verhaal dat hij zes weken lang een wintersportvakantie mocht meemaken in Noorwegen: ‘s Ochtends school, ‘s middags skilessen. Dat alles mogelijk gemaakt door de Stichting ‘t Wylde Leven. Ook andere kinderen in de school leek het geweldig. Alleen het prijskaartje dat eraan hangt niet. Deze werk/skivakantie kost namelijk € 4000,-, zo lazen we in De Volkskrant.
‘Hoe is het mogelijk dat de school van mijn kinderen een wintersportvakantie van zes weken promoot, in schooltijd, die ook nog eens een astronomische bijdrage van 3.950 euro vereist’, vraagt de vader zich af in De Volkskrant.. Bovendien vindt de reis ook nog eens plaats vlak voor het eindexamen.
De reis is niet verplicht, zo stelt de school. Maar het Ministerie van Onderwijs gaat wel onderzoeken of het wel kan volgens de regels. Scholen mogen wel reisjes maken met leerlingen, maar die duren meestal niet langer dan tien dagen. Bovendien moeten dit soort reizen voor alle leerlingen toegankelijk zijn. De organisatie werpt tegen dat de helft van de leerlingen die meegaat, de reis zelf heeft bijeengespaard.

Geschreven door
More from Martine De Vente

In 2021 gaan we het helemaal anders doen met onze pubers

Sinds wij pubers thuis hebben is ons altijd zo rustige huishouden veranderd...
Lees verder