Ik reed een puber op een scooter aan en de omstanders werden wóest

Pubers op scooters zijn bloedirritant en gedragen zich levensgevaarlijk. Dus Martine had gerekend op wat respijt, toen er eentje onder haar auto lag. Maar het toegestroomde publiek dacht er echt héél anders over.

Ik had hem echt niet gezien. Het was donker en het was op het meest irritante verkeersplein van de stad. Ik had wel twee fietsers rechtsaf zien slaan, maar niet hem, op zijn grijze scooter en de Thuisafgehaald-tas op zijn rug. Ik zag hem wel vallen, maar hij stond weer toen ik eindelijk de deur open had gekregen van onze auto.
“Ik had je echt niet gezien”, stamelde ik.
Normaal, als ik op de fiets zit, vervloek ik de maaltijdkoeriers die altijd zigzaggend tussen het verkeer door hun adresjes af gaan, je afsnijden en irritant toeteren als ze erlangs moeten. Het gaat altijd maar net goed. Maar bij mij dus niet.
De toegestroomde ramptoeristen keerden zich onmiddellijk tegen mij. Hóe had ik het niet kunnen zien, want híj had toch voorrang. En hoe haalde ik het in mijn hoofd eerst naar de schade te kijken in plaats van naar die jongen. “Hij staat toch?”, zei ik nog. Een vrouw nam hem apart. “Als je getuigen nodig hebt, dan zeg je het maar hoor.” Een andere, een man uit het publiek deed er nog een schepje bovenop. Dat het mijn fout was, en dat ik toch beter had moeten weten.
Oei, blijkbaar had ik de schijn tegen. Amsterdam-Zuid, een vrouw (dus kan niet rijden) en een enorme, kapitaalkrachtige auto. Waarvan ik wilde roepen: ‘die is niet van mij, die is van de zaak van mijn man’
“Ik ga de politie bellen, trut”, riep de man uit het publiek. “Moet je doen”, riep ik met de telefoon aan het oor om de tirade aan mijn adres te kunnen negeren.
“Ik heb morgen tentamens”, zei de jongen van de scooter en trok tegelijkertijd zijn broek omhoog om zijn schaafwonden te laten zien. Hij strompelde er een beetje bij. Ik kreeg de neiging er een pleister op te plakken. Kusje erop en klaar. Ik naar huis en hij op zijn scooter weer verder.
Maar de politie kwam, nam de aangifte op en stuurde het mij niet zo gezinde publiek weg. Ik wilde met mijn man in de auto naar huis springen, maar de jongen vroeg of ik niet even wilde wachten tot zijn broer er was. “Ik vind het niet fijn om hier te blijven staan.” Mijn gedachten gingen razendsnel, net als mijn intuïtie. Was het wel slim om hier midden op een kruising te blijven staan, in afwachting van -hoeveel eigenlijk?- Marokkaanse jongens? Was ik toch echt zo’n bitch dat ik dat eng vond.
De broer kwam, en er kwam een vriend. In een -jawel- Golf. Ik kreeg van iedereen een hand. Ze bekeken de scooter, vulden samen het schadeformulier in. Ik bood nog maar eens mijn excuses aan, aan de broer. “Ik had hem echt niet gezien”, zei ik nog maar een keertje. En die tentamens, waar gingen die over? “Marketing, mevrouw”. Al die tijd had ik ook steeds maar gedacht aan dat eten in dat Thuis-afgehaald pakket. “Ik had alleen nog wel een hapje voor mezelf”.
Toen de broer klaar was met het formulier en de scooter was beklopt, kreeg ik alles weer terug. Of ze mij nog konden helpen, vroegen ze. “U moet niet hier zo in uw eentje blijven staan, mevrouw. Dat is gevaarlijk.” Jongens zijn het, lieve jongens.

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Advertentie

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

Ook leuk:

Achttien jaar? Dan gaan pubers meteen met hun paspoort naar de slijterij

Het eerste wat achttienjarigen doen op de ochtend van hun volwassen-verjaardag is naar de slijterij gaan. Gewoon omdat het kan. Mijn puber werd onlangs achttien....

Hoe wapen ik mijn dochter tegen seksuele intimidatie?

Elk meisje heeft voordat ze volwassen wordt een vorm van seksuele intimidatie meegemaakt. Saskia wil haar puberdochter daar graag voor behoeden, maar hoe doe...

15 dingen die pubers thuis niet mogen, maar andere ouders wel goed vinden

Arme, arme kinderen van Margriet. Ze mogen echt helemaal niks. En al hun vrienden mogen dat wel. Hoe oneerlijk is dat? Haar pubers vinden...

Kun je pubers onder de 18 alcoholvrij opvoeden?

Hoe ga je om met het alcoholverbod? De puberzoon van Margriet snapt niet dat hij zelfs geen alcoholvrij biertje mag terwijl al zijn vrienden...

Zo gaan de prinsessen (en de Koning en Koningin vandaag op pad)

Koningsdag is zo ongeveer de enige dag waarop we de prinsessen en Koningin live kunnen aanschouwen en natuurlijk kunnen zien hoe die meiden opgroeien....

Hoe wij vroeger aten: Tiramisu? Een bakje vla kon je krijgen

Onze kinderen zijn op culinair gebied behoorlijk verwend en eten dingen waar wij echt nog nóóit van hadden gehoord. Terug naar de tijd waarin...

Zo krijg je pubers in beweging voor klusjes in huis

We hebben, al zeggen we het zelf, een super life hack voor puberouders. Je kunt pubers namelijk heel goed laten meehelpen in huis door...

Aan je dochter laten zien: meisjes van 20 die heel ver gaan voor dikkere billen

Ok, ze zijn volwassen. Maar eigenlijk zijn deze meisjes die een reisje boeken naar de Dominicaanse Republiek om zich daar 'meer bil' aan te...

Een verklaring van afkortingen op WhatsApp die pubers zoal gebruiken

De WhatsApps van je puber lijken soms wel op geheimtaal. We hebben daarom een verklarende woordenlijst gemaakt van de afkortingen die zij gebruiken. Herken...

Herinneringen aan onze puberteit in 10 iconische posters

We hadden niet allemaal George Michael en Duran Duran boven ons bed hangen. In menige tienerkamer in the Eighties en Nineties hingen ook andere...

‘Menstruatie is een serieus kutprobleem’ en andere wijze lessen uit het Ultieme Meisjesboek

Haar dochter vond het vetgenânt, maar Sara zelf is uitermate goed te spreken over het Ultieme Meisjesboek. Ze moest er zelfs een paar keer...

Huh?! Hoe kan dit nu weer?

Mijn pubers kijken niet alleen maar naar gillende YouTubers en gamers, ze zijn ook erg fan van illusies. Zoals deze. Want is deze mok...

Hoppa! 17-jarige Nederlander scoort 100 miljoen streams op YouTube (en veel geld)

Je moet niet altijd tegen je kind zeggen dat het het beste is om je diploma te halen. De 17-jarige Koen van Revensberg kapte...