10 rechten die volgens pubers in de Internationale Rechten voor Pubers thuishoren

Of we dit even kunnen invoeren: de Internationale Rechten voor de pubermens

Superbelangrijk natuurlijk, die rechten voor het kind van de Verenigde Naties, maar volgens pubers ontbreken er een aantal. Tijd voor een addendum waarin de volgende rechten zijn opgenomen voor iedereen boven de tien.

Recht op wifi, altijd en overal

Het onthouden van de puber van eerste levensbehoeften als snapchat, Insta en Fortenite is nodeloos hardvochtig en valt daarom te kwalificeren als kindermishandeling.

Recht op een ongefundeerde mening

Iedereen heeft recht op een mening. Waarom? Nou gewoon daarom!

Recht op ziekmeldbriefjes, bij voorkeur zonder gemopper verstrekt

De puber zal nooit en te nimmer worden blootgesteld aan onderwijs als hij of zij daar geen zin in heeft of onvoorbereid is voor een proefwerk of spreekbeurt.

Recht op het favoriete kledingstuk, gewassen en tijdig in de kast

Het uiterlijk van de puber heeft topprioriteit. Iedereen met een beetje verstand van zaken weet dat.

Recht op opvoedfiguren van onbesproken gedrag

Opvoeders zullen nooit en te nimmer beschamend gedrag vertonen. Zij onthouden zich te allen tijden van uitbundig zwaaigedrag en hard lachen en zullen nooit proberen grappig uit de hoek te komen. Dansen en zingen is uiteraard ook ten strengste verboden evenals het dragen van te jeugdige of te ouwelijke kleding.

Recht op vervoer bij regen

Het is misdadig om een puber met regenpak de straat op te sturen of de zorgvuldig gestylde look te laten verregenen en de puber bloot te stellen aan een sociale ramp. Het vervoer is wel tot op de hoek, in verband met risico op het eerdergenoemde recht bij punt 5.

Recht op een ongestoorde bankhangsessie na een lange dag school

Dit recht geldt trouwens ook na een korte dag of na een dag zonder school. Iedereen snapt toch wel dat de puber ongelofelijk uitgeput is, alleen al van het puberzijn.

Recht op een ochtendhumeur

Pubers haten vroeg opstaan, dat is de natuur. Zij staan dan ook volledig in hun recht wanneer zij uiting te geven aan de negatieve gevoelens die dit met zich meebrengt.

Recht op ongecensureerd gepruttel over leraren en school

School is een onverdiende straf, dat zorgt voor weerstand. Stoom afblazen is gezond en de gezondheid van je kroost heeft uiteraard jouw hoogste prioriteit.

Recht op eten waar je trek in hebt

Ja hallo, dat je niet verantwoordelijk bent voor de voedselvoorziening in huis wil niet zeggen dat je geen recht hebt op eten waar je trek in hebt. Daar waar het eten betreft heeft iedere puber recht op à la carte service. Het leven is al moeilijk genoeg.

Als bovenstaande rechten worden overtreden, heeft de puber het volledige recht op klagen, stampvoeten en het saboteren van sociale situaties.

***

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Geschreven door
More from Jeanette Benschop

12 geniale life hacks voor leven met pubers

Met pubers thuis kun je wel wat tips gebruiken om je niet...
Lees verder