16 dingen die heel irritant zijn aan het wonen met pubers

Ze zijn toch al minimaal twaalf jaar lang huisgenoten, maar er komt een moment dat ze een stuk irritanter worden dan toen ze nog de gezellige leeftijd van pakweg acht jaar hadden. Dit zijn bijvoorbeeld best grote ergernissen.

#1 Grinniken om een filmpje op YouTube en als je vraagt waarom ze moeten lachen omdat je wilt meelachen, dan zeggen ze ‘o niks’.
#2 Voordat ze een filmpje afspelen, hebben ze zin geen om hun oortjes te zoeken. Dus jij zit mee te luisteren met een YouTuber die je niet verstaat omdat hij de hele tijd aan het schreeuwen is.
#3 Als ze op de bank zitten en hun sneakers uittrekken die een lucht verspreiden als een kattenbak die een maand niet verschoond is.
#4 Je pubers laten door het huis een spoor van sokken achter. En nooit liggen er twee dezelfde bij elkaar.
#5 Als de puber in de badkamer is geweest, dan is de vloer nat, zit er ongeveer een kilo haar in de wasbak en vraag je je af wat er met het scheermes is gebeurd dat jij gebruikt voor je lower parts, om er al snel achter te komen dat je zoon er zijn snor mee heeft getrimd.
#6 De hele ochtend hangt er een walm door het huis van een mengeling van twee verschillende soorten deo’s omdat de pubers met de spuitbus hun geurvlaggen hebben uitgezet.
#7 Als ze boodschappen doen, dan halen ze rustig ook twee dingen voor zichzelf die ze in bed opeten en waarvan ze de de resten na consumptie, ónder het bed schuiven.
#8 Een pak melk komt na gebruik niet in de ijskast terecht, maar staat twee dagen lang zuur te worden op het aanrecht.
#9 Wanneer je thuiskomt, vind je van de eettafel tot in de keuken sporen van het broodje pindasaus/banaan dat je zoon heeft gemaakt voor de lunch.
#10 Een keer per maand moet je uitrukken met de slijptol of betonschaar, omdat een van de pubers zijn fietssleutel is verloren.
#11 Een keer per maand krijg je een telefoontje van de conciërge van school dat er een betaalpas- dan wel schoolpas van een van de pubers is gevonden.
#13 Als jij een telefoonlader nodig hebt, dan is die nergens te bekennen.
#14 Idem voor oortjes en je favoriete mascara.
#15 Als je ze iets vraagt om iets te doen, dan zeggen ze wel dat ze het gaan doen, maar doen het vervolgens  niet.
#16 Als je gaat slapen zit je puber nog beneden, terwijl jij je in bed ligt af te vragen of hij de lichten/televisie en het koffiezetapparaat niet vergeet uit te zetten want dat heb je wel drie keer gevraagd.

***

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

 

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

Creepy: school hangt camera’s op in de klas zodat kinderen blijven opletten

In China zijn ze al niet zo van de privacy, maar deze...
Lees verder