Jongeren eten geen lof, bloemkool en spruiten meer

Jongeren eten geen lof, bloemkool en spruiten meer

Nog even en lof, bloemkool en spruiten komen op de lijst van vergeten groenten. Jongeren eten ze namelijk niet meer. 

Als het aan jongeren ligt eten we straks geen lof, bloemkool en spruitjes meer. Het is dat wij ze het nu nog voorschotelen, maar zelf zullen ze het niet koken. In het AD staat dat de drie meest verkochte groenten in Nederland tomaten, uien en komkommers zijn. Als je inzoomt op leeftijd, blijken ouderen geregeld witlof, bloemkool en spruitjes op tafel te zetten, jonge thuiskoks nauwelijks nog.

Norman Buysse van onderzoeksbureau GfK zegt dat het zogezegd vergeten groenten van de toekomst zijn. Er zal dus geïnnoveerd moeten worden, denk aan spruitjes in andere kleuren. En gecommuniceerd: recepten delen, uitleggen hoe je groente lekker maakt. Anders sterven deze groenten op den duur uit.

Wat jongeren dan wel eten? Rauwkost! In de top 3 staan tomaten, paprika en uien.  Dat zijn ingrediënten voor veel eenpansmaaltijden en dus makkelijk en niet duur.

***

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

35 dingen die je hoe dan ook overkomen met pubers in huis

Met pubers in huis verandert er heel wat. Ook voor jou. Als...
Lees verder