Jongeren huren hotelkamers om te feesten

Pubers chillen op hotelkamers

Waar jongeren in de eerste lockdown in ieder geval nog naar buiten konden om te chillen, is dat in deze tweede semi lockdown lastiger. Het herfstweer zorgt ervoor dat ze uitwijken naar hotels. 

Het AD heeft het over een trend van jongeren die een hotelkamer huren om te chillen.  Dat gaat niet altijd goed. Het zorgde de afgelopen weken meermaals voor escalaties waar de politie naar toe moest. Normaal gaan die jongens ergens bij elkaar zitten in een tent, maar dat kan nu niet. Thuis is ook geen mogelijkheid, omdat hun ouders er zijn. Dus wijken ze uit naar hotels, aldus een woordvoerder van de politie.

Hotelkamers zijn feestplekken

Hotelmanagers hebben continu met feestende jongeren te maken. Ze zien dat het aantal jongeren in alle hotels is toegenomen, nu hotelkamers betaalbaarder zijn geworden. De manager van het Amsterdamse Hotel De L’Europe zegt dat de kamers in het hotel net als in andere hotels in de stad drastisch goedkoper zijn. Zelfs bij het 5-sterrenhotel gaan kamers voor een schappelijke prijs van de hand.  Simons: ‘Als iedereen een tientje neerlegt zijn ze er zo. Een meerderjarige kan de sleutel halen bij de receptie en wie er daarna naar dezelfde kamer loopt en wat er daar gebeurt, dat zien wij niet.’

Bron: AD

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Heb je ons nieuwe boek al?

 

Tags from the story
,
Geschreven door
More from Saskia Smith

Laat dit vooral aan je puberdochter zien: álle vrouwenlichamen zijn mooi!

Deze video van de anti-Victoria’s Secret Fashion Show is een prachtig statement:...
Lees verder