19 redenen om te klagen deze kerstvakantie

Deze eerste vakantieweek was voor Anne best wel pittig. En dus wil ze gewoon even klagen. Want een week die begint met een terminaal konijn en eindigt met klagende klanten verdient dat. En hoe heerlijk is het om je hart even uit te storten? 

 1. Het begon met een bijna dood konijn. Nee, niet omdat dat beest in de pan voor de kerstdis was beland, maar omdat het beest ziek was. Konijnengriep, of zo. En dat konden we niet laten gebeuren, een dood konijn met kerst. En nu zijn we twee dagen om de twee uur dwangvoeren en 104 euro aftikken bij de dierenarts verder. Gelukkig doet-ie het inmiddels weer.
 2. Mijn dochter kwam thuis met luizen, dus twee keer per dag haar voor haar kammen en met gif in de weer. Ook alle andere huisgenoten moeten eraan geloven en liepen met dat stinkspul in hun haren rond.
 3. Mijn zoon ging even voetballen met de jongens, was op zijn pols gevallen en kwam er de volgende dag achter dat het toch wel pijn deed,  vervolgens moesten we 4,5 uur wachten bij de Eerste Hulp.
 4. Hij vindt dat gips maar niks en trok afgelopen nacht uit woede de helft kapot en sliep dus niet (ik dus ook niet). Vanmorgen was hij te moe voor de wiskundebijles die ik voor hem heb geregeld à 60 euro omdat hij na de vakantie een tentamen heeft en dit de enige kans op een voldoende is.
 5. En moesten we weer 4,5 uur bij de Eerste Hulp doorbrengen voor een nieuw gipsverband.
 6. Onder dwang hebben die twee pubers hun kamer opgeruimd, waarvan ik nog 80 procent van al het werk voor ze heb gedaan, en vonden we een berg verloren gewaande kleding terug waardoor ik nu aan was nummer zes bezig ben.
 7. Ik had boodschappen gedaan, maar voordat ik alles had uitgepakt was de helft al op. Echt. Een heel leger pubers stormde hongerig binnen en nu kan ik wéér naar de winkel gaan.
 8. Mijn dochter komt zogenaamd ineens tot de ontdekking dat ze haar boeken in haar kluis op school heeft laten liggen, en dus niet kan leren voor haar toetsen. Of ik alvast een briefje kan schrijven.
 9. Mijn zoon is ineens twintig centimeter gegroeid en moet een heel nieuw garderobe, want die te korte broeken zien er niet uit, maar dat kind houdt niet van winkelen.
 10. De wijn is op. En de auto stuk. En de slijterij te ver weg om te fietsen.
 11. En de whisky die er wel is lust ik niet.
 12. Ik hoor de hele dag een mix van Billie Eilish en Ronnie Flex.
 13. En als ik geen muziek hoor, dan hoor ik harde YouTubers van alles gillen door mijn huis.
 14. Ze willen dat ik stil ben in de ochtend, anders worden ze zo vroeg wakker, en ze vinden dat ik niet zo moet zeuren als ik om 23.00 uur stilte in huis wil omdat ik dan ga slapen.
 15. Ik ben extra gaan werken, en nu komen mijn klanten allemaal met problemen als er is geen vertrouwen meer in mijn team, wat moet ik doen? Laten vervolgens niks meer van zich horen terwijl ik ruimte in m’n agenda heb vrijgehouden. Als ik dan over voorbeeldgedrag begin, kijken ze me debiel aan.
 16. Drie sterfgevallen: een verre nicht, de vader van een vriend, en onze lieve oude buurvrouw. En dat in deze tijd.
 17. En dan heb ik ook nog mijn moeder deze week elke dag aan de telefoon: “Het regent altijd, het regent nooit, mijn gras gaat dood, de tuin interesseert me niks, het is te koud, het is zo warm, niemand neemt me mee voor een wandelingetje, ik zit altijd binnen, ik moet naar een doktersafspraak, nou ja, ik zal maar door blijven ademen, wat moet ik anders.”
 18. En ondertussen moet ik hard werken om de levensstijl van mijn pubers in stand te houden. Zelf droom ik verder van een eenpersoons minimalistisch ingericht tiny house. Met een hond en een paard.
 19. Er was ook iets goeds deze week!
  Vandaag heb ik mezelf vrij gegeven. Moeders, 
  kinderen en klanten kunnen het lekker zelf uitzoeken. Wat we eten vanavond? Ik zou het echt niet weten. Of die trui al is gewassen? Geen idee. Of het konijn nog leeft? Denk het wel. Hè hè, lekker dat klagen, ik voel me al een stuk beter. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Advertentie

Geen idee meer hoe je kind in elkaar zit? Lees ons boek over leven en overleven met pubers.

Ook leuk:

Moet mijn puberdochter ermee leren leven dat ze vogelvrij is?

De dochter van Jeanette gaat uit. En heeft een kort rokje aan. Liever wil ze niet dat ze zo de straat op gaat, maar...

19 dingen die iedereen met een puberzoon meteen herkent

Aaargh, hij is niet vooruit te branden, maakt er een puinhoop van en je vraagt je af wat hij allemaal doet in die kamer...

19 dingen die pubers echt superirritant vinden aan ouders

Dat wij zuchten en steunen over dat wij het zo zwaar hebben met onze pubers, dat klopt niet, hè. De pubers hebben het vooral...

Opvoeden kent maar 1 regel: ‘Waarom? Omdat ik het zeg. Daarom.’ – en ja, dat geldt ook voor pubers

Ouders van tegenwoordig zijn een stelletje neurotische kinder-pleasers geworden. Ze zijn te lief, stellen geen grenzen en nemen zichzelf en de opvoeding veel te...

De ‘kostschool’ van Alexia kost 80.000 euro per jaar

Het was gisteren groot nieuws, dat Prinses Alexia (15) naar het Atlantic College in Wales gaat. Zou het net zo'n vlucht zijn, als voor...

Deze heerlijke highschoolfilm wil iedereen zien

Blijkbaar is het voor het eerst dat de hoofdpersoon in een highschoolfilm gay is. Love, Simon gaat over een doodnormale jongen die nog niet...

13 hilarische WhatsApp-gesprekken tussen ouders en hun puber

Ouders en pubers kunnen niet meer zonder WhatsApp. Het is de manier om allerhande boodschappen met elkaar te delen. Maar vooral om te lachen....

Gewoon geen zin hebben in school, dat moet je je puber ook gunnen

Zeker als het aankomt op presteren op school, kunnen pubers ouders tot wanhoop drijven. Omdat heel veel dingen veel interessanter zijn dan Franse onregelmatige...

Hoe intens je kunt genieten van de chaos in een huis met pubers

In de chaos die Martine aantreft als ze laat in de avond thuiskomt ziet ze ineens de rijkdom van het leven in een huis...

Zo merk je dat je puber echt verliefd is

Voor Mariekes huis hangen regelmatig puistenkoppen. Haar dochter vond die jongens maar 'saai'. Maar nu is het er met een knul toch echt 'aan'...

De kerstboodschap van mijn pubers: stop alsjeblieft met dat móeten

Zo vlak voor kerst moet Saskia nog best veel doen. En met al die stress is ze niet per se de leukste huisgenoot. Maar...

Vakken vullen is werk waar je tegenwoordig best trots op mag zijn

De zestienjarige puberzoon van Martine wilde eigenlijk een baantje bij een hip restaurant. Nu werkt hij bij de Hema als vakkenvuller en dat vervult...

Scholen vragen pubers, met name meisjes, om gepaste kleding te dragen

Als het warm is, laait de discussie over pubers en te korte en blote kleding dragen op school weer op. Scholen waarschuwen leerlingen: te...