Spelen die kinderen eindelijk buiten, klaagt de buurt

Spelen die kinderen eindelijk buiten, klaagt de buurt

In Nijmegen moet de directie van basisschool De Buut het sportveld voor hun deur sluiten. Reden: omwonenden hebben geklaagd over geluidsoverlast. 

Dit artikel gaat door onder de afbeelding

300x250

Spelen die kinderen eindelijk buiten, klaagt de buurt

Het is bijna niet voor te stellen, maar blijkbaar kunnen mensen last hebben van het geluid, geschreeuw zo je wilt, van sportende kinderen. Eh, wacht, wat? Inderdaad bewoners in Nijmegen-Oost vonden die spelende kinderen op het sportveld dat bij hun school, maar ook tussen de huizen ligt, zo vervelend dat ze hebben geklaagd bij de gemeente. En die heeft nu besloten dat het sportveld gesloten moet worden.

De beslissing kwam als een donderslag bij heldere hemel binnen, vertelt directrice Janneke Colsen. In De Gelderlander zegt ze: ‘Dit sportveld ligt hier al veertig jaar. De afgelopen jaren hebben we het veld opgeknapt, onder meer door kunstgras aan te leggen. Iedere dag sporten hier kinderen met veel plezier. Een sluiting van het veldje zou één groot drama voor ons zijn.’

Het lijkt een beetje de omgekeerde wereld. Het is toch geweldig al die sportende kinderen? Dat betekent namelijk dat ze niet met hun puberneusjes op hun telefoon, iPad, spelcomputer of laptop hangen. Voetballen in plaats van Netflixen, met elkaar spelen in plaats van alleen gamen, frisse buitenlucht in plaats van een muffe slaapkamer. Kan iemand die bewoners niet op andere gedachten brengen? Of de gemeente, want die heeft immers besloten dat het geluidsoverlast zo erg is dat die spelende kinderen weg moeten? En dan kan dat sportveld gewoon lekker openblijven en al die kinderen kunnen dan lekker rondrennen. Dat is echt beter voor iedereen.

Bron: De Gelderlander

Lees ook
Geschreven door
More from Saskia Smith

Beverly Hills 90210 is 27 jaar geworden (en wij zijn dus 27 jaar ouder…)

Het ging min of meer ongemerkt voorbij vorige week, hoewel 4 oktober...
Lees verder