‘Leer ook jongens over menstruatie’

De tijd dat de juf de jongens de klas uitstuurt om de meiden te vertellen over ongesteld zijn, moet voorbij zijn. Jongens op de basisschool moeten ook weten wat ongesteld zijn inhoudt, zodat het taboe over het onderwerp minder groot wordt. Meiden schamen zich nog steeds voor hun menstruatie, zo blijkt uit onderzoek van maandverbandproducent Libresse.
Uit het onderzoek blijkt ook dat tien procent van de jonge meiden zich geen hygiëneproducten kunnen veroorloven, en dat ook niet durven te zeggen. Een ander euvel is dat basisscholen vaak geen prullenbakjes hebben om de spullen weg te gooien. Dat levert allerlei gehannes en gedoe op dat eigenlijk niet nodig is. Er is nu een project gestart om honderden scholen te voorzien van maandverband.

***

De laatste loodjes voor de zomervakantie…

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Geschreven door
More from Martine De Vente

Giovanca mocht met school niet mee naar Rome, haar ouders konden het niet betalen

De Rome-reis: het hóórt bij elke gymnasium-opleiding. Presentatrice Giovanca vertelde gisteren in...
Lees verder