Sims een onschuldige game? Nu niet meer: ze snuiven en slikken.

Sims is het spelletje dat je jonge kinderen met een gerust hart kunt laten spelen. Of toch niet? In de nieuwe Sims4 kan je puber een module installeren waarin ze mensen in het spel 4 verschillende soorten drugs kunnen laten kopen, verkopen en gebruiken: wiet, cocaïne, MDMA(ecstacy) en amfetamine(speed). 

Het vermoorden van de Sims was populair in de jaren 00, net als bezoekers laten verdwalen of verdrinken in Rollercoaster Tycoon (voor de leken onder ons: het spel waarin je puber eindeloos pretparken bouwt). Nu lijkt een vergelijkbare trend te zijn ontstaan: je personages in Sims drugs laten gebruiken, zo signaleerde de website Motherboard.

Hoe? Door ze zo lang te laten feesten tot ze er dood bij neervallen, of tot ze geen geld meer hebben om drugs te kopen. Ook kunnen ze een dealer bellen en via het dark web aan drugs komen.

Ontwikkelaar Filip op Motherboard: “Er zijn veel mensen die de mod spelen, die zoiets in het echte leven nooit zouden doen. Net zoals je mensen kunt neerschieten in Grand Theft Auto, bijvoorbeeld. Het is een simulatie en je wilt gewoon gekke dingen uitproberen.” Volgens Filip kleeft er geen moralistische, achterliggende boodschap aan het spel. Maar hij voegde wel verslaving en overdosissen aan de module toe, want hij wil drugsgebruik ook niet romantiseren. Als een Sim te veel drugs gebruikt, raakt hij verslaafd en krijgt hij woedeaanvallen, waardoor hij minder populair wordt bij zijn vrienden.

Mocht je puber de mod ook geïnstalleerd hebben, maak je dan niet direct zorgen: ondergetekende – en met mij vele anderen – heeft ook wel eens bezoekers van een pretpark laten verdrinken in een vijver, maar is ook goed terecht gekomen 😉 .

Bron: Motherboard
Beeld: PlayStation

Tags from the story
, , ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

22 manieren om je puber uit bed te krijgen

Jouw zoon of dochter is natuurlijk ook kampioen uitslapen, zeker in de...
Lees verder