Op pad met de puber: dagje Utrecht

Leuk uitje: een dagje Utrecht met je puber

Ook al wordt tegenwoordig bijna elk voorstel wat je doet beantwoord met een rol van de ogen en een diepe zucht, toch blijf je moeite doen om af en toe nog wat tijd door te brengen met je kinderen. Een van de dingen waarvoor ze vaak nog wel bereid zijn de bank af te komen is een dagje naar de stad (wat de belofte van gratis kleren niet teweeg kan brengen). Aanrader: Utrecht. 

Utrecht is een fijne stad om te winkelen. Als je met de trein komt loop je vanaf het station meteen Hoog Catharijne in. Kom je met de auto? Dan kan je parkeren onder de Bijenkorf (St Jacobsstraat 1A), dan loop je ook zo het centrum in. Als je Hoog Catharijne uitkomt kom je op de Lange Elisabethstraat uit, die overgaat in de Steenstraat en parallel loopt aan de Oudegracht. Op deze straten vind je alle standaardwinkels, zoals de H&M, Zara, Mango, Sacha, Pull & Bear, Only, Vero Moda etc.

Als je op zoek bent naar winkeltjes die net wat bijzonderder zijn, of als je kind naar de hipsterkant neigt en graag vintage shopt, dan ben je in Utrecht ook aan het goede adres. Voor leuke winkeltjes sla je op de Steenweg rechtsaf de Donkerstraat op (op de hoek van de H&M). Als je die afloopt kom je op de Zadelstraat waar verschillende leuke (cadeau)winkels en tweedehandswinkels zitten, zoals bijvoorbeeld de Keck en Lisa (Zadelstraat 38). Voor echt goed vintageshoppen kan je ook verder lopen naar de Episode (Oudegracht 206).

Als je niet de hele dag alleen maar wil shoppen, zijn dit nog een paar aanraders voor een dagje Utrecht.

Eten en drinken
In het centrum van Utrecht zijn verschillende goede plekken te vinden waar je even kan zitten en iets kan eten of drinken. Ga bijvoorbeeld langs de Starbucks (Hollandse Toren 97, naast de Zara) voor een double freaking iced frappelato (ofzoiets). Of loop langs Manneken Pis (Steenweg 2) voor de állerlekkerste patat van Utrecht. Verder is voor avondeten Mexicaans restaurant Popocatepetl ook leuk (Nobelstraat 163).

Naar de film
Wil je je voeten even laten uitrusten? Pak dan een bioscoopje. Nog een pluspunt, er hoeft geen gesprek gevoerd te worden. Dikke kans dus dat je puber het ook wel ziet zitten. Voor de grotere blockbusters ga je naar Pathé Rembrandt (Oudegracht 73), vlakbij de winkels. Wil je net even iets specialers, ga dan naar het Louis Hartlooper Complex (Tolsteegbrug 1). Dat is een kleiner filmhuis met net even iets apartere films. Zit wel wat verder weg, maar zeker de moeite waard.

Lees ook: Waarom all inclusive met pubers echt ideaal is

 

 

Geschreven door
More from Sanne Mulder

Van deze reclames word je meteen nostalgisch

Nostalgie-alert! Wie kent de Flevohof nog? En het Land van ooit? Gelukkig...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *