9 liedjes uit onze puberteit die net zo vunzig zijn als die van Cardi B

Liedjes met expliciete teksten

Marieke had thuis een discussie over wie de Sonos in de woonkamer mocht bedienen. Haar dochter van 12 won. Ze streamde een nummer vanaf haar telefoon en keek me vervolgens onderzoekend aan: hoe zou die oude moeder reageren? 

Na wat kale beats begon een vrouw te zingen of nou ja, met een verveelde stem allemaal dingen over seks te roepen.

Beat it up, nigga, catch a charge. Extra large and extra hard. Put this pussy right in your face. 

Oké, ik ben heel benieuwd hoe dit verder gaat?

Swipe your nose like a credit card. Hop on top, I wanna ride. I do a kegel while it’s inside. Spit in my mouth, look in my eyes. This pussy is wet, come take a dive

Ah, een feministische seks-song, niks laten merken.

Tie me up like I’m surprised. Let’s role play, I’ll wear a disguise. I want you to park that big Mack truck. Right in this little garage. 

Nu moet ik iets te hard lachen, schitterende metafoor.

Make it cream, make me scream. Out in public, make a scene. I don’t cook, I don’t clean. But let me tell you how I got this ring…

De zangeres van dit huzarenstukje is Cardi B. Ik heb eigenlijk geen idee wie zij is. Sinds Spotify luister ik alleen nog maar in mijn eigen bubbel. Mijn zoon van 15 ligt ondertussen op de grond van het lachen. Hij is op de leeftijd dat hij zich volledig bewust is van de expliciete seksuele inhoud van het nummer. Mijn dochter zit nog ergens tussen de klepel, de klok, de wal, het schip, de hoed én de rand.

Ik moet grinniken en denk aan mijn top tien vunzigste nummers aller tijden. Want vieze liedjes zijn van alle tijden and a dirty mind is a joy forever. Negen nummers voor een totaal awkward OMG-MAMA-HOU-OP-uurtje. 

1. Jane Birkin en Serge Gainsbourg – Je t’aime, moi non plus

Wil je je puber eens echt even lekker awkward laten voelen? Zet dan deze keihard op en mompel-hijg lekker mee in het Frans.

2. George Michael – I want your sex 

Een vrouw in d’r slip en kousen met jarretelles in een videoclip: dat was nog nooit vertoond. George bleek het later toch niet voor het andere geslacht te hebben gezongen, maar overtuigend was het destijds wel.

3. Madonna – Open your heart

Deze videoclip was baanbrekend en staat nog altijd in de TOP50 van meest sexy videoclips ooit. MTV had aanvankelijk bedenkingen om de clip uit te zenden.

4. Frankie Goes to Hollywood – Relax

Frankie wist het al in de vroege jaren tachtig. Ontspan als je wilt (klaar)komen.

5. Touch me – Samantha Fox

Massa’s mannen waren knettergek op Samantha Fox. Later bleek dat ze vooral door vrouwen aangeraakt wilde worden.

6. Sabrina Boys

Een videoclip met een nat shirt en doorschijnende tepels en een afzakkende bikini zijn het enige wat de meeste mensen nog van dit Italiaanse zangersje herinneren. Anno 2021 moet je nog steeds ingelogd zijn op youtube voor de leeftijdsverificatie vanwege het expliciete karakter van de clip. Haha, Cardi B lacht zich dood in haar netkousen.

7. 2 Live Crew – Me so horny

In 1990 lukt het 2 Live Crew wederom om de wereld te shockeren met een seksueel getint lied. De titel?  Me So Horny. Je weet wel, met dat verveelde ‘Me love you long time.’ De wereld was zelfs zo in shock dat de Amerikaanse aanklager Jack Thompson geprobeerd heeft de rapgroep voor het gerecht te slepen. Tevergeefs.

8. You Suck Consolidated

Een gouwe ouwe uit mijn studententijd, begin jaren negentig. Maar de tekst staat na al die jaren nog als een huis. Hierbij vergeleken zijn de metaforen van Carly B literaire pareltjes. Gezongen door dames die duidelijk vertelden hoe ze het hebben wilden.

9. Lil Kim – How Many Licks

Oke, ik was al volwassen en moeder van heel kleine kinderen toen dit nummer een flinke hit werd. Ook Lil Kim wist precies aan te geven hoe ze het graag hebben wilde tussen haar benen met een organische tong. Ik denk dat Lil Kim de moeder van Carly B. is.

 

***

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Geschreven door
More from Marieke Dubbelman

Helder communiceren met pubers doe je met een zelfgemaakte app-sticker

Helder online communiceren met pubers; wie wil dat nou niet? Marieke vond...
Lees verder