Beverly Hills 90210 acteur Luke Perry overleden

Beverly Hills 90210

Luke Perry, bij ons bekend  van de serie Beverly Hills 90210 en bij onze pubers uit de serie Riverdale, is op 52-jarige leeftijd overleden.

De acteur werd een paar dagen geleden getroffen door een beroerte en is daar niet meer bovenop gekomen. Sinds 28 februari lag hij in het ziekenhuis. Entertainment site TMZ meldt dat de acteur in slaap werd gehouden in de hoop dat zijn hersenen zouden herstellen van de beroerte. De 52-jarige acteur was alleen thuis toen hij een beroerte kreeg. Vervolgens werd de acteur naar een ziekenhuis in Los Angeles gebracht.  Luke Perry was in Los Angeles bezig met de opnames van de serie Riverdale, waarin hij de vader speelt van een van de hoofdpersonages.

Beverly Hills 90210

Ons puberhart ging sneller kloppen van Dylan, de rol die  Luke Perry speelde in Beverly Hills 90210. Hij had wel een vleugje weg van James Dean, vonden onze moeders dan weer, maar wij vonden hem vooral heel spannend. Dat rijkeluiszoontje die tegen alle regels aan schopte. En van die heerlijke slaapkamerogen had. Grappig detail: hij had eigenlijk auditie gedaan voor de rol van Steve Sanders, maar daar ging Ian Ziering mee vandoor. En gelukkig maar.

Riverdale

Luke was al een tijd uit het beeld, tenminste óns beeld, toen onze puberdochters Riverdale gingen kijken. En het hadden over ene Luke Perry, die de vader van Archie speelde in de populaire serie Riverdale. En weer zaten we aan de buis gekluisterd.

Andere rollen van Luke Perry

Luke Perry begon zijn carrière in New York waar hij naartoe was verhuisd nadat hij een acteeropleiding in Los Angeles had gedaan. In New York heeft hij maar liefst 215 audities moeten doen voordat hij een rol in kreeg in een commercial. Daarna speelde hij in een videoclip van de band Twisted en rolde in de Amerikaanse soaps Loving en Another World. In 1990 kreeg hij de rol ban Dylan in Beverly Hills 90210.  Verder speelde hij onder andere in Buffy the Vampire Slayer, Terminal Bliss, Red Wing en Jesse Stone: Los in Paradise. Postuum verschijnt nog in One Upon a Time in Hollywood, een film waarin Luke Perry speelt en pas later dit jaar uitkomt.

 

Elke vrijdagavond zaten we klaar

En zo kennen onze pubers hem

Geschreven door
More from Saskia Smith

25 dingen die pubers doen om ons te helpen en bijna goed gaan

Pubers zijn echt de beroerdsten niet. Ze helpen graag een handje mee...
Lees verder