Dingen die pubers deze meivakantie gaan doen, maar natuurlijk niet gaan doen

De pubers hebben éven geen school, maar vakantie. Dus je zou denken dat ze nu wel tijd hebben voor wat klusjes die jij met twee vingers in je neus en met een baan erbij in een handomdraai doet. Maar onze pubers hebben in de vakantie wel wat beters te doen. Ze zijn druk met uitslapen, bankhangen Netflixen en gamen. Voor deze dingen hebben ze dus écht geen tijd. 

Dat tekstboek Frans zoeken. Dat was namelijk al maanden kwijt, en dat is het dus nog steeds.

De schooltas leegmaken Die ligt al sinds de lockdown in de gang. Met gek genoeg boeken die je puber toch nodig gehad zou moeten hebben voor online les?

De broodtrommel met inhoud uit de tas halen. Die zit er namelijk al in sinds de lockdown. Inhoud weggooien en broodtrommel in de vaatwasser stoppen. Ok, het zijn drie handelingen, dus misschien is het iets te veel gevraagd.

Band plakken.Wéken de tijd voor gehad. En kan nog wel een paar weken wachten. Waarschijnlijk moet je puber na de vakantie lopend naar school en naar de fietsenmaker.

Sportspullen uit de sporttas- in de wasmand stoppen. En maar klagen dat het spul zo stinkt.

Borden, kopjes en ander serviesgoed inleveren Tijdens de les werd er natuurlijk gegeten, maar de boel terugbrengen, blijkt te vermoeiend te zijn.

Een kast uitruimen, onder het bed stofzuigen, sokken bij elkaar zoeken en zo wat andere klusjes die je de puber voor de vakantie hebt gegeven. Gaat allemaal niet gebeuren, met uiteenlopende excuses. ‘Geen tijd voor gehad, want het was wel heel veel.’

Nieuwe schoenen kopen. De gympen die hij iedere ochtend aantrekt, zijn zijn lievelings, maar inmiddels al twee maten te klein. Zelfs op ons aanbod ze te financieren, gaat hij niet in. Want hij ‘haat’ shoppen. Zelfs online is te veel moeite.

Het bed verschonen.  Ondanks dat de schone lakens al sinds het begin van de vakantie onaangeroerd op de kamer liggen, gaat hij er gewoon naast liggen.

Dat ene werkstuk maken. Nog maar een paar weken en dan moet het klaar zijn. Maar om er in de vakantie aan te schaven en vijlen, daar heeft hij toch echt geen tijd voor. En wie zit er vlak voor de deadline de spelfouten te corrigeren? Juist.

Dat ene boek lezen voor Nederlands. Ja, dat boek lag voor de vakantie al weken te verstoffen op het bureau, en ja, je puber gaat het in de vakantie echt lezen. Straks is de uitleendatum van de bibliotheek bijna verstreken en volgt een naarstige op zoektocht naar de samenvatting op internet.

Het allerdunste boekje dat er was te vinden op de leeslijst van Engels, blijft ook ongelezen. Na de vakantie gaat hij op Netflix kijken of de verfilming beschikbaar is.

***

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Tags from the story
,
Geschreven door
More from Martine De Vente

Herinneringen aan onze puberteit in 10 iconische posters

We hadden niet allemaal George Michael en Duran Duran boven ons bed...
Lees verder