Miljoenennota: Amalia krijgt volgend jaar een ton

(foto: Martijn van Beek @RVD)

Naar verluidt had Prinses Amalia afgelopen zomer een vakantiebaantje in een strandtent. En net als haar zusjes krijgt ze volgens haar ouders ‘gewoon zakgeld’. Vanaf volgend jaar wordt dat anders, zo blijkt uit de Miljoenennota die vandaag -met Prinsjesdag- wordt gepresenteerd.
Als ‘vermoedelijk opvolger van de Koning’, krijgt de prinses volgens de Grondwet 1.587.000 euro per jaar. Die anderhalve miljoen is niet alleen salaris, maar gaat grotendeels op aan personele en andere kosten. En omdat ze volgend jaar op 7 december achttien wordt, krijgt de Prinses hiervan € 107.000 toebedeeld. Dat is het bedrag voor de 24 dagen van december die het jaar nog telt. Hiervan mag ze € 19.000 zelf houden als ‘salaris’. Over 2022 bedraagt het salaris van de Kroonprinses € 282.000.

Bron: AD

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Geschreven door
More from Martine De Vente

Laat je puber ook eens iets voor een ander doen

Nu we toch bezig zijn met goede voornemens: leer je kind vreemden...
Lees verder