Pas op: de ‘mirror fire challenge’op TikTok is gevaarlijk

Bron beeld: video NBC

Pubers vinden het leuk om elkaar uit te dagen. Om de haverklap duikt er dan ook ergens een challenge op. Dat zijn vaak grappige of leuke challenges, maar er gaat er nu een rond op TikTok die gevaarlijk is. 

Het idee van de mirror fire challenge is om met haarspray een hartje oid op de spiegel te sprayen en dat aan te steken. Als het goed is krijg je dan een vlammend hartje. Maar dat gaat niet altijd goed. In Amerika belandde een 13-jarig meisje met derdegraads verbrandingen in het ziekenhuis.

Het AD bericht dat het meisje, Destini, op 13 mei een video van de populaire video-app TikTok nadeed in de badkamer van haar huis. Destini kan zelf niet praten en vertellen wat er is gebeurd. Maar op basis van wat er in de badkamer is aangetroffen en na vrienden te hebben gesproken, denkt haar familie dat de tiener ‘die leefde voor TikToks’ de Fire Challenge na wilde doen. En dat ging fout. Een bus alcohol vatte vlam en kwam tot ontploffing. De puber werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht en verblijft nu al twee weken op de intensive care.

De challenge lijkt afkomstig te zijn van het account van JackJerry, de video’s in kwestie staan nu op ‘prive’ en zijn niet meer zichtbaar. Maar andere video’s nog wel:

Bron: AD

***

De laatste loodjes voor de zomervakantie…

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

85 dingen die ik denk als ik wacht tot mijn puber thuiskomt van het stappen

Gisteren ging de vijftienjarige zoon van Anne voor het eerst stappen. Met...
Lees verder