Deze pubermoeder start een geweldige actie #doeswat

Deze pubermoeder start een geweldige actie #doeswat

Pubers die alles laten slingeren en nooit opruimen, voor veel ouders is dit een herkenbaar en helaas terugkerend fenomeen. De hele dag zijn we achter hun kont alles aan het opruimen. Laura, moeder van twee puberzonen, is er klaar mee. Ze begint een nieuwe campagne: #doeswat.

Laura Schipaanboord uit Venlo is boos. Zo begint ze haar bericht op haar facebookpagina:

Mama is boos

En niet zo’n beetje. Bij het stellen van mijn vraag ‘ruim jij effe op?’ doorloop ik met mijn oogappeltjes de volgende stappen:

Fase 1. Rollende ogen.
Fase 2. ‘ik doe het zo’.
Fase 3. ‘Eerst dit potje afmaken’.
Fase 4. Ik word beschuldigd van smetvrees.
Fase 5. Een nieuwe aanpak. Ik krijg een compliment! ‘Want mam, jij bent daar zo goed in’.
Fase 6. Mijn kinderen willen op kamers.
Fase 7. Mijn kinderen willen een andere moeder. (‘Als het zo moet hoeft het voor mij niet hoor’)
Fase 8. Ik tref alles onder het bed aan. De wolk van fruitvliegjes heeft dit geheime depot verraden.
Fase 9. Mees en Siem lijken van de aardbodem verdwenen. De rommel niet.

En dan die lucht! Welk chemisch proces ontstaat er in een puberkamer?! Zweetsokkenonderbroekenschetentestosteron met een vleugje kliko. Zouden de buren dit ook ruiken?
Mijn huis ziet eruit als een ramkraak. De maat is vol. Dus als we toch met z’n allen actievoeren? Ik doe mee. En dus lanceert deze boze moeder vandaag een nieuwe campagne in huis #DOESWAT.

En als dit niet werkt ga ik met mijn stofzuiger op het Malieveld staan.

We kunnen het alleen maar met haar eens zijn. En met haar naar het Malieveld gaan. Met onze stofzuiger. Dat zal ze leren, die troepmakende pubers! Kijk hier naar de hilarische berichtjes die ze voor haar pubers in huis achterlaat:

Afbeelding kan het volgende bevatten: de tekst 'Dit is niet AREA 51. Dit is GEEN geheime locaTie. Dit is de plek WAAR de Stofzuiger StAAŁ. # DOESWAT'

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Bron foto’s: Laura Schipaanboord. Kijk voor meer foto’s op haar facebookpagina.

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk hier!

Geschreven door
More from Saskia Smith

Hilarische spelletjes om met pubers te spelen

Het gaat vanavond regenen dus alle bloedjes zijn lekker binnen. En wat...
Lees verder