Op welke moeder uit Oogappels lijk jij?

(still uit Oogappels: beeld YouTube)

Na een lange (thuis)werkdag, is er niks heerlijker dan even te zappen door de serie Oogappels. Misschien heb jij al uitgebreid de karakters geanalyseerd. En wat denk je? Op wie lijk jij het meest?

Ben jij meer zo’n zakelijk Merel-type, of juist meer een zweverige Fabie met haar gezond eten-manie of een flodderige Carola met haar tweedehands winkel. Of ben je de immer bezorgde Dina, die haar enig kind behoorlijk in de watten legt?

Merel

De moeder die we allemaal niet willen zijn, maar stiekem toch ook wel zijn. Controlefreak en stresskonijn, werk gaat vóór alles. Maar ook met een heel klein hartje. Dat zien we aan de manier waarop ze omgaat met de dood van haar moeder, die af en toe opduikt met felle kritiek als ze er maar iets van gevoel opduikt. Je komt gedurende de serie dan ook waar het vandaan komt. We lijken meer op Merel dan we zouden willen. Want ze heeft nogal eens de neiging om een glas wijn in te schenken als het leven te lastig wordt.

Fabie

Af en toe heb je de neiging ‘Slappe Hap!’ te roepen naar Fabie, de frêle gezondheidsfreak. Die boekverslagen schrijft voor haar zoon, maar aan de andere kant ook probeert een soort streng te zijn. Oftewel: Fabie doet eigenlijk veel te veel haar best. Want niet helemaal werkt, want ze kan in haar eentje als alleenstaande moeder alle ballen maar net in de lucht houden. En ook lijken we meer op Fabie dan we zouden willen. Want ook jij betrapt jezelf erop dat je erover zeurt dat je kinderen gezond moeten eten.

Carola

Lekker flodderig, lekker makkelijk en dan toch ook wel heel zorgzaam. Carola is de gezellige moeder die alles ‘geen enkel probleem vindt’ en ook voor anders pubers die toffe moeder die ze zelf thuis niet hebben. Maar tegelijkertijd heeft ze moeite heeft met grenzen stellen. Zeker als die zoon van haar weer dagenlang gamend op de bank zit. Bewonderenswaardig aan Carola is dat ze vaak kiest voor haar eigen plezier. En daar spijt van krijgt. Ja, je voelt hem al aankomen, in ons allemaal zit ook een Carola. Die af en toe de teugels laat vieren en soms over het randje gaat. Want onverantwoord zijn we allemaal wel eens.

Dina

Type overbezorgde moeder die alles goed wil doen. Heeft verschrikkelijk veel moeite met haar jonge puberzoon, die net naar de middelbare school gaat en zich aan alle kanten probeert los te maken van zijn moeder. Wil geen kus en op de hoek afgezet worden. En bij Max’ vader -immers bezig aan zijn tweede leg- vindt ze niet zo heel veel steun. Die heeft allerlei andere dingen aan zijn hoofd. Pubers zetten zich allemaal in meer of mindere mate af van hun ouders. En dat is pijnlijk. Daar hebben we allemaal last van. Dus we herkennen ons allemaal wel in Dina.

 

Niks missen? Neem een abonnement op de Tis Hier Geen Hotel nieuwsbrief!

Oogappels

(Still uit Oogappels, bron: YouTube)

Geschreven door
More from Martine De Vente

Straks checken we onze pubers nog kapot

Oei, oei, dat was wel een onheilspellende boodschap in de krant deze...
Lees verder