Nee, je bed is lava

Het kan niemand zijn ontgaan, het nieuwe spelletje van kinderen – en menige volwassene- is ‘de vloer is lava’. Het nieuwe voetje van de vloer zeg maar. En waar je vroeger hooguit ‘af’ was als je niet op tijd je voeten van de vloer had, wordt met de vloer is lava het oude kinderspel naar een heel nieuw level gebracht.

De vloer is lava, het is even eenvoudig als irritant. Iemand roept de vloer is lava en dan heb je vijf seconden de tijd om ergens op of in te springen zodat je niet in die fictieve vuurzee belandt. En dat alles wordt uiteraard gefilmd, want niet gefilmd, niet gebeurd.

Grappig hoe het werkt met die nieuwe rages. Ineens is het er. Niemand weet waarom, of wie de bedenker ervan is. Maar íedereen doet mee. Zo ook mijn pubers. De hele dag hoor ik de vloer is lava en springt er als ik niet uitkijk een kind spontaan op mijn nek. Dat overigens niet eens mijn eigen kind hoeft te zijn, want vriendjes en vriendinnen pakken gewoon het eerste obstakel in hun buurt om op of in te klimmen. En zelfs als we rustig aan tafel zitten kan het een en ander worden verstoord als iemand de vloer is lava roept. En staan er ineens pubers met hun ongewassen stinkvoeten op hun bord, met de spaghetti bolognese tussen hun tenen.

Het verstoort de boel dus nogal. En dat is waarschijnlijk wat iedereen, en pubers in het bijzonder, er leuk aan vindt. Dus toen afgelopen weekend een jongen uit een Walibi-attractie sprong, hij zat in de wildwaterbaan toen een leukerd de vloer is lava brulde, vonden zijn vrienden dat lachen. Walibi dacht daar echter anders over, want het is gevaarlijk om uit een attractie te springen, en zette de jongen het park uit.

Nu heb ik thuis geen wildwaterbaan, maar wel de neiging om die kinderen het huis uit te zetten als ze -lachen, gieren, brullen- dat spel spelen. Niet omdat ik een flauwe spelbreker ben, of wil zijn, maar omdat er al een gordijn naar beneden is gekomen, glazen zijn gesneuveld en een rieten tuintafeltje bezweek onder drie grote puberlijven. Maar dat is allemaal nog tot daar aan toe.

Het werd pas echt gevaarlijk toen ik laatst een voet tegen de achterkant van mijn hoofd kreeg omdat drie niet bijzonder lenige pubers op de achterbank van de auto aan de vloer is lava-en waren. Het ging goed, maar leuk was het niet. En nu is er dus een verbod. Niet in de auto, niet in huis, niet in de tuin, niet in mijn bijzijn. Dat zal ze leren!

 


Hier de gast die uit de Walibi-wildwaterbaan springt

The floor is lava-fails

95 The floor is lava-challenge

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

49 dingen die in de jaren 80 en 90 in auto naar de vakantiebestemming gebeurden

Het is een godswonder dat iedereen die opgegroeid is in de jaren...
Lees verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *