NikkieTutorials: ‘Ik ben transgender’

NikkieTutorial: 'Ik ben transgender'

In een video op haar eigen YouTube-kanaal heeft NikkieTutorials een bijzonder boodschap voor haar fans – en eigenlijk voor iedereen. En hoe belangrijk haar moeder voor haar is. 

Youtube-ster NikkieTutorials vertelt in haar nieuwste video dat ze transgender is. ‘Het is 2020 en ik wil het jaar beginnen met de waarheid’, zegt de wereldberoemde visagiste.

In de video legt ze geëmotioneerd uit dat ze in het verkeerde lichaam is geboren. En dat dat betekent dat ze transgender is. ‘Het is eng om dit te filmen, maar het voelt zo bevrijdend’, zegt ze. Ook wilde ze het al een tijd delen, maar kon het juiste moment niet vinden.

Ode aan haar moeder

In tranen vertelt ze ook over haar moeder. Dat ze dankbaar is, want haar moeder wist altijd al dat ze ‘anders’ was. ‘Mijn moeder dacht dat ik of gay was of iets anders. Het werd ‘iets anders’ en daar heeft mijn moeder nooit een probleem van gemaakt.  Ze heeft altijd achter me gestaan en me gesteund. Voor haar maakt het niet uit wat ik ben, maar wie ik ben.’

De 25-jarige youtuber hoopt met haar boodschap kleine Nikkies over de hele wereld te inspireren om hun leven te leiden zoals ze willen.

Geschreven door
More from Saskia Smith

Online soap voor pubers over belangrijke zaken

Nu pubers thuis zitten kunnen ze ook te maken krijgen met zaken...
Lees verder