Onderzoek zegt: huiswerk maakt gelukkig. Nou, wij merken er niks van.

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat pubers gelukkiger worden van huiswerk maken, dan van op hun telefoon of Facebook zitten. Hallo, wat is dit? De omgekeerde wereld belde, ze wil haar onderzoek terug.

Uit een analyse van de gegevens van een miljoen Amerikaanse tieners blijkt dat vrijetijdsbesteding zonder scherm gelukkiger maakt. Jean Twenge, hoogleraar psychologie aan de San Diego State University beschrijft: “We ontdekten dat tieners gelukkiger zijn als ze vrienden opzoeken, sporten, de kerk bezoeken, lezen of zelfs huiswerk maken. Tieners die meer tijd op internet doorbrengen, games spelen, op sociale media zitten, berichten versturen, videochatten of tv kijken waren daarentegen minder gelukkig.”

Tussen 2006 en 2016 is de tijd die tieners online doorbrengen verdubbeld. In diezelfde periode daalde het geluksgevoel en het gevoel van eigenwaarde van tieners. Bovendien voelden ze zich minder gelukkig met hun vrienden en hun leven in het algemeen. Twenge wijst op tests waaruit blijkt dat mensen die een week niet Facebooken zich na afloop van die week gelukkiger, minder alleen en minder depressief voelen dan mensen uit een controlegroep die gewoon doorgaan met het gebruik van Facebook.

Nou, dat onderzoek kan het mooi vertellen, maar als wij onze pubers voorstellen om lekker huiswerk te maken, in plaats van eindeloos op hun telefoon scrollen, dan merken wij weinig tot geen geluksgevoel aan hun kant.

Bron: Bright

LEES OOK: Huiswerk maken met een mobiele telefoon ernaast, hoe kan dat goed gaan?

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Sanne Mulder

Maak je puber gek met deze 15 feitjes over Friends

Wie van ons heeft er niet alle afleveringen van Friends gezien? Tien jaar lang...
Lees verder