Onze kinderen mogen straks weer volledig naar school, maar op het mbo nog niet

(beeld: Unsplash)

Wij stonden natuurlijk keihard te juichen toen we hoorden dat -corona volente- de scholen voor voortgezet onderwijs in september weer volledig open mogen. Niet meer dat vermaledijde afstandsonderwijs, en geen zoom/teams/hangouts-sessies meer.
Maar niet iedereen kan al juichen. Zo krijgen studenten nog steeds geen of in ieder geval te weinig plek op ‘school’. Op mbo en hbo geldt namelijk nog steeds de anderhalve meter-regel. De studenten kunnen bijvoorbeeld niet allemaal bij elkaar in een klas, wat betekent dat ze nog steeds (deels) afstandsonderwijs moeten volgen.
Met name studenten op het mbo zouden dat heel graag willen, zo liet de mbo-raad gisteren weten na het bekendmaken van de nieuwe corona-versoepelingen. Het dat is ook best raar, sterker nog: heel oneerlijk. Veel studenten komen net van het vmbo af en zijn meestal even oud of zelfs jonger dan de gemiddelde havo- en vwo-scholieren die dus wel weer ‘live’ onderwijs mogen volgen.
Bovendien is het op het mbo belangrijk om in de praktijk te leren. Hoe krijg je nou het kappers- of koksvak onder de knie als je niet kunt zien wat je doet en niet aan je leraar kunt vragen of je het wel goed hebt gedaan. Gaat heel onhandig via het beeldscherm.
De mbo-raad en daarbij onder andere het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) en diverse vakbonden trekken daarom aan de bel bij het kabinet. Terecht, vinden wij.

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk hier!

Geschreven door
More from Martine De Vente

Zo vinden wij TikTok dan wel weer grappig

Wij snappen niet zo heel veel van TikTok, en al helemaal niet...
Lees verder