Pijnlijk: moeder breekt in op WhatsApp met racistische boodschap

Dat je af en toe in de WhatsApp kijkt van je dochter om te weten wat zij uitspookt, prima. Maar om dan ook meteen te vertellen dat je kind niet meer met de jongen mag omgaan op wie ze verliefd is, dat is wel heel pijnlijk. De reden: hij is een Marokkaan.

De moeder van de jongen -die overigens niet uit Marokko komt, maar uit Tunesië- diende de moeder van repliek in een facebookbericht, dat duizenden keren gedeeld en geliked wordt. “2 nieuwe pubers van 12 jaar die enkele jaren bevriend zijn op school en laat ons zeggen elkaar verliefde berichtjes sturen wat al dan niet normaal is voor die leeftijd”, zo schrijft ze. “U heeft mijn zoon voor het eerst doen kennismaken met pure racisme, persoonlijk gericht op hem. Voor uw bericht was hij net zoals alle andere kinderen van zijn leeftijd.”

Haar zoon vertelt ze in hetzelfde facebookbericht dat hij zichzelf nooit moet verlagen om hetzelfde te doen. “Vandaag de dag wanen vele zich superieur aan een ander ras. Om zich beter te voelen zullen zij trachten alle anderen anders dan zichzelf te kleineren, te kwetsen te onderdrukken zodat zij zich hogerop kunnen trekken.” En dat hij nooit de moed moet laten zakken dat wanneer hij ondanks dat hij zijn best doet, alles toch wordt veroordeeld, bekritiseerd of ontkracht.

Geschreven door
More from Martine De Vente

Deze wil je puber hebben: een bril waarmee je kunt Snapchatten

Met deze bril hoeft je puber niet de hele tijd zijn telefoon...
Lees verder