Student zet platform op om jongeren tijdens de corona-crisis te helpen

Student zet platform op om jongeren tijdens de corona-crisis te helpen

Geen kroeg, niet studeren in de schoolbieb, colleges en lessen zijn digitaal; voor studenten is deze corona-crisis een lastige, eenzame tijd. Het nieuwe platform Laten we Praten kan helpen. 

Om studenten die zich eenzaam voelen of ineen dip zitten te helpen is Laten We Praten opgestart. Door Luc de Vries (24), student Creative Business. Hij moest voor zijn opleiding een bedrijf opzetten en kwam op het idee om een platform op te zetten waar studenten die het moeilijk hebben met iemand kunnen praten.

Op RTL Nieuws vertelt hij dat een vriend mentale klachten had en op internet was gaan zoeken voor hulp. Hij kwam op forums uit, maar die praatten hem eigenlijk steeds meer de put in. Er zou volgens zijn vriend wat anders moeten zijn, een plek waar mensen gewoon kunnen praten.

Samen met zijn collega-studenten Milou van ‘t Land, Sharnilah Tuasela en Lisa Houtsma werd de website Laten We Praten opgericht. De plek waar studenten met vrijwilligers kunnen praten via de chat, anoniem als ze dat willen.  De vrijwilligers zijn psychologie studenten. Het zijn geen professionals, benadrukt Luc, ze willen vooral bereiken dat het voor studenten makkelijker wordt om over hun gevoelens te praten.

Bron: RTL Nieuws

***

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Tags from the story
, , , ,
Geschreven door
More from Saskia Smith

Als je nog moet sporten vandaag: kijk dan eerst even deze Ab Fab sportvideo

Zaterdag, sportdag. Toch? Hoewel, het is ook wel lekker om naar sport...
Lees verder