15 tekenen dat je puber heel erg aan vakantie toe is (en jij ook)

Iedereen is toe aan vakantie

Marloes merkt dat iedereen bij haar thuis een beetje op zijn tandvlees loopt. Maar ja, hoe houd je het nog uit, die laatste week vol stress op het werk en op school? Dit zijn de tekenen dat iedereen toe is aan vakantie.

#1 De puber komt ondanks dat je met pannendeksels voor zijn bed staat, twintig keer roept, of andere beproefde wekmethoden toepast, echt zijn bed niet uit.

#2 De dekbedden worden nog verder over de hoofden getrokken bij het uiten van dreigementen als ‘een week geen telefoon’ en ‘PS4 op Marktplaats’

#3 Jij vindt dat gezucht en gesteun echt zo onverdraaglijk dat je erover denkt een ‘te laat’ briefje te schrijven.

#4 Het ochtendritueel is normaal een race tegen de klok, maar nu gaat alles net een tandje trager.

#5 En dan zijn er ook nog tegenslagen als een lege botervloot, iemand die net als hij staat te douchen beneden de warme kraan aandoet, chocoladepasta op zijn linkermouw.

#6 Bij je dochter is het een mascararoller die uitschiet die zorgt dat ze bijna in tranen uitbarst. De waterlanders komen als een of ander smeerseltje vandaag nét op is, en waar ze echt niet zonder kan want dan gaat ze dóód.

#7 Niet alleen is er een zoektocht naar sleutels en het boek met Franse woordjes, nu zijn de telefoon en de pinpas ook kwijt. Het is dat alles onder het bed lag, want anders had je best dat ‘te laat’ briefje willen schrijven.

#8 Er is paniek over een gerecht dat klaar moet zijn op het klassenfeest op donderdagavond en jij begrijpt niet waarom die paniek op maandagochtend moet ontstaan en mompelt iets over poffertjes en kant-en-klaar en in een zak.

#9 Dat jij geen zin hebt om dat te regelen omdat je zelf een borrel op je werk hebt, is voor de puber geen argument.

#10 Je andere puber meldde deze week zeker nog twee inhaalproefwerken te hebben, terwijl je toch echt zeker weet dat je zijn rapport al hebt gezien en daar twintig euro voor uit je portemonnee hebt getrokken.

#11 Je zegt dat jij ook nog honderdduizend dingen op je werk moet doen voor het zomervakantie is en dat je daar ook niemand mee lastigvalt. In de tussentijd zoek je naar een blocnote en pen om een ‘te laat’ briefje te schrijven, zodat de puber nog even zijn Duitse woordjes kan leren.

#12 Iedereen in huis klaagt over keelpijn en heeft een naar hoestje.

#13 Je mailt je baas dat je een uurtje later komt.

#14 Voor allebei de pubers schrijf je dat ‘te laat’ briefje en zegt dat je ze op weg naar je werk wel even met de auto brengt.

#15 Je neemt je voor dat na de  vakantie de zweep er wel weer over gaat.

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk hier!

Geschreven door
More from Marloes Vreeswijk

Beste ouders van groep 3 (en 2, en 1): wij snappen Juf Ank wel

Marloes komt -ja het is schandalig- bijna nooit meer op de school...
Lees verder