Dit wil je (niet) weten over de puber en zijn/haar badjas

Het lievelingskledingstuk van de puberzoon van Martine is zijn badjas. Het liefste loopt hij daar 24/7 in rond, de pogingen hem eruit los te weken ten spijt. Van robe de bain is het kledingstuk inmiddels tenue du jour geworden.

De puber heeft de badjas (bijna) altijd aan.
Als je je puber de kans geeft, dan trekt hij de badjas aan als hij uit bed komt en en pas weer uit als hij weer naar bed gaat. Zeg jij er niets van, dan gaat hij ook in deze outfit naar de supermarkt of op bezoek bij vrienden. Komen er mensen voor hem, dan ontvangt de puber ook in de badjas.

De puber heeft de badjas ook aan als hij of zij op Microsoft Teams zit met een docent
Onze pubers hebben af en aan online les. Mocht je denken dat ze dan met gekamde haren en aangekleed voor de laptopcamera zitten… nee. Ze komen uit bed en schieten hun badjas aan en zetten dan hun telefoon aan. Arme leraren…

Jouw suggestie de badjas uit te trekken wordt meestal genegeerd
De puber verschijnt aan het ontbijt, lunch en avondeten in de badjas. En ook als er visite komt en je vraagt of de puber even gedag wil zeggen, dan doet hij dat in de badjas. Maar als jij vraagt of hij zich even wil aankleden, dan vindt de puber dat hij al is aangekleed.

Wat de puber aanheeft onder zijn badjas, je wilt het niet weten.
Onder de badjas heeft de puber meestal de outfit aan waarin hij heeft geslapen. Dat is dus bijna nooit een pyjama. Als je geluk hebt, heeft de puber een onderbroek aan onder de badjas. Als je pech hebt, heeft hij er niets onder aan en heb je zicht op bepaalde ‘private parts’.

De badjas wordt (bijna) nooit gewassen
In tegenstelling tot andere kledingstukken die ze om de haverklap in de was gooien, ziet de badjas nooit de wasmand. Dat is omdat je puber die badjas dag en nacht aanheeft.

Dus: de badjas stinkt (en de puber die hem aanheeft ook)
Omdat de puber eet, huiswerk maakt en vegeteert in de badjas maakt dat het van zichzelf al onaangename lijfgeur van de puber in de badjas van de puber gaat zitten. Tel daarbij op dat de badjas nooit de wasmachine ziet en je hebt een zeer onaangename geurcombinatie.

Als de puber de badjas niet aanheeft, dan ligt hij overal, behalve op zijn kamer.
De zeldzame momenten dat de badjas niet om de schouders van de puber hangt, kom je hem overal tegen: op de kapstok in de gang, over de bankleuning en op de eettafel. En als je hem al wel in de badkamer tegenkomt -waar hij hoort- dan ligt-ie op de vloer.

Het is niet alleen de puberzoon die 24/7 in de badjas loopt

Want, ja ook de puberdochter is maar moeilijk uit haar peignoir te pellen. Die ziet er echter uit of ze de hele dag rondloopt in een beauty-spa, compleet met handdoek om het hoofd. Laat je niet in de luren leggen, want ook deze kamerjas stinkt een uur in de wind.

***

Heb je ons huiswerkhandboek al besteld?

***

Nu je hier toch bent, zouden we je iets willen vragen…

We maken iedere dag Tis Hier Geen Hotel met heel veel plezier. Want we zien het als onze missie om jullie zonder al teveel kleerscheuren, en een beetje humor, door de puberteit van je kinderen heen te slepen. En dat willen we blijven doen. Maar sinds de Corona-crisis is dat er niet makkelijker op geworden. Zou je ons daarom willen helpen dit Hotel open te houden? Hoe? Kijk HIER.

Tags from the story
, , ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

Zo werkt het in het hoofd van een ADD’er

ADD, attention deficit order is meer dan ADHD zonder de ‘H’, zo...
Lees verder