14 redenen waarom het juist heel handig is om pubers in huis te hebben

Ze stinken, maken rotzooi en eten de oren van je kop. Maar er zijn ook echt heel prima gezelschap. Met onze pubers is het namelijk prima toeven in huis, want ze zijn op hun manier eigenlijk best behulpzaam. Dat is bijvoorbeeld handig als je een nieuwe TV moet kopen.

#1 Er is iemand in huis die prima de vuilniszakken kan buiten zetten en de lege flessen wegbrengen. Ok, na enig aandringen, dreigen en stroop smeren.

#2 Als je het slim aanpakt -en een beetje met geld schuift- heb je iemand die de vervelende klusjes doet, zoals de auto wassen en stofzuigen.

#3 Er zit meestal iemand op de bank, en die beweegt weinig. Dus de kat heeft altijd een plekje op schoot.

#4 Twijfel je over een aankoop? Pubers juichen het altijd toe als je een nieuwe televisie, computer of ander apparaat wilt kopen. En ze toveren binnen no time een lijst met merken en typen te voorschijn en weten precies welke je moet hebben.

#5 Die televisie is vervolgens weer een uitstekend excuus om slechte (of juist heel goeie) puberseries te kijken.

#6 Er is altijd iemand thuis die een recentere kledingsmaak heeft dan jij, dus je loopt niet in een outfit die heel erg 2015 is. Dus je weet ook welke sneakers hip zijn en welke echt niet meer kunnen.

#7 Overigens: die dochter van jou kan jouw kast wel leegroven, maar andersom kan natuurlijk ook.

#8 De puber heeft binnen no-time die Prezi of Powerpoint in elkaar geknutseld, zodat jij de blits kunt maken met die presentatie op je werk en je kunt hem met een gerust hart langs je moeder sturen als die er weer niet uitkomt met de iPad.

#9 Met hetzelfde gemak wijden ze jou in in de geheimen van Instagram en Snapchat.

#10 Er is altijd genoeg voorraad in de kast voor een serieuze snack attack. En anders maak je de puber partner in crime door hem naar de supermarkt te sturen voor frituurgoed, M & M’s of cookie dough Ben & Jerry’s.

#11 Je hebt iedere ochtend de keuze uit ongeveer zes haarproducten, want de pubers hebben voor iedere haardag weer een ander potje.

#12 Nog een jaartje of wat wachten en je hebt je eigen Bob of chauffeur. Je rijbewijs halen mag al op je 17e, maar dan moet je er nog wel naast zitten tot ze 18 zijn.

#13 Er is niemand die vindt dat jij in het weekend en in de vakantie vroeg uit bed moet komen.

#14 En ondanks dat ze vaak grommend of bozig door het huis banjeren, zijn pubers ook best heel vaak prima gezelschap. Je kunt er een boom mee opzetten over de politiek, over het wel of niet eten van vlees, het nut of de noodzaak van een tatoeage en of het wel of geen zin heeft om te gaan stemmen.

***

Huiswerk voor puberouders!

Tags from the story
, ,
Geschreven door
More from Martine De Vente

Een puber thuis? Je kunt net zo goed een kamerplant nemen

We vergelijken pubers regelmatig met kamerplanten:  je hebt ze in de kamer...
Lees verder