Pubergedoe; magazine over puberzweet en ander leed

Pubergedoe is een magazine voor puberouders die, af en toe, met de handen in het haar zitten. 

Denk je ook wel eens: huh, waarom doet die van mij zo? Welkom! Je bent niet de enige puberouder die dat denkt. We houden onvoorwaardelijk van onze pubers, maar we echt begrijpen zullen we ze niet. Om je een handje te helpen is er een leuk magazine voor puberouders: Pubergedoe. Met verhalen, columns (ook van ons!) en veel tips.

Het magazine steekt puberouders een hart onder de riem en schuwt daarbij geen taboes en staat vol herkenbare verhalen. En zo’n feest der herkenning is voor elke puberouder leuk. Gedeelde smart is immers halve smart. Zoals het ook goed is om te weten dat iedere puberouder onderstaande lijstje kan afstrepen.

25 Dingen die we nooit zullen begrijpen aan pubers

 1. Een uur in de badkamer met gel werken aan een volmaakte coupe, dan een pet opzetten en tot slot de capuchon van een hoodie eroverheen trekken.
 2. Ze zijn volledig blind voor de schimmelende pizza onder hun bed en de puinhoop in hun kamer, maar o-wee als jij hun rugzak even aan de kant zet, dan krijgen ze een melt down.
 3. Tafelmanieren volgens tieners: moet mijn telefoon links of rechts van het bord?
 4. Ze kunnen om half zes een halfje wit met pindakaas naar binnen schuiven en om zes uur zonder probleem twee keer opscheppen.
 5. Hoewel alle deskundigen roepen dat pubers geen tv meer kijken, zitten die van jou tegen je aangeplakt bij Wie is de mol?. Fanatiek snappend weliswaar, maar toch.
 6. Het feit dat je zelf ooit een puber was, kwalificeert je niet als deskundige. Want dat was namelijk ergens in het Stenen Tijdperk en dan snap je dus echt niet hoe het nu gaat.
 7. Alles wat er aan fake nieuws, hysterische hypes en idiote onwaarheden online staat, is geloofwaardiger dan wat jij aan feiten en logica te berde brengt.
 8. Dat het puberbrein zich niet zou kunnen concentreren is niet waar. Ze kunnen immers zonder enige moeite zes uur lang non-stop Fortnite spelen of een TikTok-video maken.
 9. Je puber houdt zorgvuldig allerlei relevante informatie over school voor zich en wordt woedend als je niet puur op intuïtie en helderziendheid aanvoelt wanneer de tienminutengesprekken zijn.
 10. Als ze op zaterdag tot vier uur in hun bed liggen is het toch echt jouw schuld. Jij had ze wakker moeten maken.
 11. Elke kledingwinkel waar ze in willen is donker, draait snoeiharde muziek en heeft zitzakken waar je als moeder en persoonlijk financier onmogelijk elegant uit omhoog kunt komen.
 12. De liefde van pubers voor het infantiele Snapchat is grenzeloos en eindeloos. Leg je er maar bij neer. Het gaat een keertje over, meestal rond hun twintigste.
 13. Een poeslieve puber is meestal uit op één ding: geld.
 14. Er is geen gespreksonderwerp dat niet kan eindigen in knallende deuren en woedend gestamp naar boven of naar buiten.
 15. Je puber legt niet de link tussen bekaf zijn en eindeloos uitgaan en hele nachten chatten.
 16. Het kind dat ooit op het schoolplein trots op je afstuiterde, vraagt nu of je alsjeblieft om de hoek kunt parkeren, zodat zijn vrienden je niet kunnen zien.
 17. Je puber liegt veel en vaak en is bewonderenswaardig sluw in het wegkomen met foute shit, waarvan ze best weet dat het fout is. Ze heeft gewoon geen zin in je gezeur. Ga niet de Spaanse Inquisitie uithangen, pick your battles.
 18. Een vale, lorrige jeans met zeventien kunstmatige gaten kan zomaar het meest begeerde kledingstuk in de wijde omtrek zijn en ook nog € 183 kosten.
 19. Een onschuldig ‘Hallo’ levert oogrollen en zuchten.
 20. Pubers eten op de gekste tijdens en ze eten alles. Ook dat pak koek dat ze ergens onderin de la vinden en uit 2023 is.
 21. Huiswerk kun je het best maken in bed, met minimaal twee schermen open, videochattend met een vriend en de muziek aan.
 22. Goede gesprekken worden bij voorkeur na middernacht gehouden, als jij snakt naar je bed, maar dan toch maar het gesprek met je puber aangaat.
 23. Vrijwel elke puber gaat door een fase waarin hun kamer eruit ziet als die van een gevorderd hoarder.
 24. Een wolk bodymist opspuiten vinden ze hetzelfde als douchen.
 25. Wat je ook doet, je zult nooit een coole ouder zijn. Omdat je, nou ja, jeweetwel, een ouder bent.

Dit artikel hebben we in samenwerking met EO-Magazines gemaakt, maar de content is 100% van ons. In Pubergedoe lees je alles wat je als ouder over je puberende zoon of dochter moet weten. Je kunt het hier bestellen.  

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.

Advertentie

Geen idee meer hoe je kind in elkaar zit? Lees ons boek over leven en overleven met pubers.

Ook leuk:

21 tekenen dat je puber een toetsweek heeft

Je zou willen dat ze het hele jaar door zo ijverig zijn. Maar helaas. Gelukkig wordt er de komende tijd in menige puberkamer een...

Wil je een succesvolle dochter hebben, dan moet je als moeder veel zeuren

Geen idee of dit leuk nieuws is voor mijn puberdochter, maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat hoe meer je zeurt als moeder, hoe succesvoller...

7 keer omdenken zodat de ochtend met pubers wat lekkerder loopt

De ochtenden met je pubers zijn soms niet om door te komen. Niet alleen moet je zelf op gang komen, ook die pubers moeten...

14 tekenen dat jij altijd de ‘bad cop’ moet spelen

Opvoeden is een zware taak, maar iemand moet het doen. En aangezien de meeste mensen in je omgeving zich hier blijkbaar niet echt tot...

Puber staat wel op kieslijst, maar mag nog niet stemmen

Pubers die onlangs achttien zijn geworden moge vandaag voor het eerst stemmen. Dat geldt niet voor de jongste naam op de kieslijst. Die mag...

Lekker kijken met (of zonder) je puber: The Outer Banks op Netflix

Dezer dagen snakken je pubers natuurlijk naar met elkaar een beetje hangen. En laten het clubje hoofdfiguren uit de serie The Outer Banks dat...

15 redenen waarom alles gewoon was beter in de jaren 80

Ben jij in de jaren 80 opgegroeid? Dan verbaas je je vast over hoe het puberleven van nu. Want let’s face it, het was...

HIj blijft leuk: onze grappige jaren ’80 nostalgie-rap video

Weet je nog? Coupe soleil in je haar? Labello op je strippenkaart? Maar één telefoon voor een heel gezin? Hoe hielden we het als...

Cynthia Nixon (die ‘rooie’ van Sex and the City) heeft een belangrijke boodschap

Deze geweldige video gaat al een tijdje rond op Facebook. Cynthia Nixon -die kennen we nog van Sex and the City- somt heel droog...

Goed idee: app met schoolroutes voor truckers

Voor iedereen die dezer zijn hart vasthoudt als zijn kind naar school fietst, terecht: in de eerste maanden vallen er altijd meer verkeerslachtoffers onder...

Voor het eerst alleen op vakantie in 41 herinneringen

Met je rugzak de wijde wereld in, of met een koffer vol verwachtingen met de bus naar het warme zuiden. Zonder ouders op vakantie...

‘Mam, voor freerunnen ben je echt veel te oud’

Marieke komt erachter dat haar zoon midden in de nacht naar het dak van Hoog Catherijne gaat. In plaats van dat ze dat heel...

Nieuw: een chat-app die altijd terugpraat

Als je vindt dat die puber van jou nu al veel chat en appt, hoed je dan voor replika. Dat is een chat-app waarmee...